Buat peminat fesyen taoloring premium di Lembah Klang terutamanya, nama WARDROBE pastinya sudah tidak asing lagi di bibir anda. Saban tahun jenama ini tidak ketinggalan memperkenalkan koleksi yang cukup dinantikan terutamanya peminat fesyen tempatan.

Permulaan Tahun Baharu 2022 memberikan signifikasi tersendiri bunat WARDROBE apabila melancarkan Musim Bunga ’22 yang direka khas sebagai kelahiran trend dan interpretasi semula definisi ‘formal’ baharu bagi penggaya dan penggemar fesyen universal.

Selepas mengecap kejayaan besar menerusi koleksi ‘Hidden Depths’sebelumnya, mereka mengorak langkah luas dalam mewadahkan sisi muda jenama mereka dan dalam masa yang sama mengekalkan keunggulan hasil buatannya bagi setiap pakaian dalam koleksi ini.

Maka lahirlah ‘Sub-Surface’ – aspek muda dan modish dari WARDROBE direka teliti dengan rentetan koleksi pakaian essential yang terdiri daripada day suit, sut urusan, weskot, dan kot kasual.

Koleksi bijoux sembilan pasang istimewa ini menggalakkan aspirasi keyakinan, keselesaan, dan ranggi serta menyerlahkan tona lembut pada fabrik tenunan polos minimalistik.

Dengan mengekalkan esens berkualiti tinggi, kebanyakan pakaian dijahit dengan fabrik wul tulen yang esklusif dan fabrik 100% kapas dari kilang fabrik jenama terkemuka dunia. Meletakkan keutamaan sama jenama WARDROBE sesuai gaya sartorial dengan keselesaan dan ketahanan premium.

Monochromatically Pastel

Pada tiga padanan utama, adaptasi pakaian monokromatik top-to-toe tanpa stereotaip bersama ton pastel yang lembut untuk menonjolkan permulaan semula di tahun baharu, dipenuhi dengan idea dan mentaliti baharu. Sut sepasang 2-piece dan 3-piece dijahit dalam warna jambu krep, hijau pistasio dan kuning laguna dengan kemeja warna sepadan.

IKLAN

Koleksi Mini Musim Bunga 2022 Dari WARDROBE Tampilkan Kempen Kolaborasi ‘The Boys of Wardrobe’

Ia diketahui secara universal yang psike warna secara khususnya memberi kesan kepada mood dan dengan tidak langsungnya membina keyakinan terutamanya dengan pakaian yang kita pakai, lantaran pilihan teliti dikurasi terdiri daripada ton berwarna lembut dan fresh yang ditunjukkan dalam koleksi ini. Pakaian ini juga menampilkan seluar kelipat (turn up) tinggi dan bertirus bagi memberikan impresi ketinggian dan langkah panjang.

Prim & Pastel

WARDROBE sekali lagi mengeksperimenkan penerokaan siluet neo untuk menjawab respons trend sut konvensional. Potongan sut dijahit dengan fit yang lebih relaks santai memberikan ruangan lebih untuk pembentukkan ukuran badan dan pergerakkan yang lebih selesa.

Koleksi Mini Musim Bunga 2022 Dari WARDROBE Tampilkan Kempen Kolaborasi ‘The Boys of Wardrobe’

 

IKLAN

Sut sepasang jalur Bengal kelabu dijahit tanpa lapel memberikan ketampakan jejaka moden yang flamboyant. Sut sepasang lain digandingkan dengan lorek biru gelap dan cerah dan satu set lain datang dengan kot kasual warna biru cerah berkontras dengan celana ton biru sedikit malap memberikan perbezaan di antara personaliti dan pilihan individualis.

Dusky Revamp

Untuk ansuran ketiga koleksi ini, WARDROBE memberikan nafas baru pada 3 pilihan klasik mereka. Sut asalnya potongan tradisional ini diberi peluang kedua dengan “facelift” penuh mengikut kesesuaian koleksi Sub-Surface dan akuran trend semasa.

Koleksi Mini Musim Bunga 2022 Dari WARDROBE Tampilkan Kempen Kolaborasi ‘The Boys of Wardrobe’

Padanan pakaian ‘one-size-fits-most’ dengan sengaja diberi potongan sedikit boxy dan moderately oversized berbanding potongan sut klasik ala Inggeris. Gabungan pastel gelap pada sut sepasang berkotak Gingham juga menjadi pilihan yang lebih menonjol dan berkarekter.

IKLAN

TREND BELIA & MINDA

Ditanyakan tentang koleksi baharu, CEO WARDROBE, Lim Fang Heng menyatakan, “Koleksi ini direka dengan mempertimbangkan trend belia dalam minda. Tenaga, pemikiran dan kesungguhan menghadapi dunia yang kian berubah di mana tiada halangan nampak terlalu besar ataupun kompleks. Keteguhan melawan sebarang cabaran harian, untuk melakukan dengan lebih baik dan semangat untuk mencabar kefahaman konvensional.”

Berhubung dengan koleksi joie de vivre ini, WARDROBE bekerjasama dengan pemenang yang dinobatkan dan finalis Hero Remaja 2021 baru-baru ini; Mierul Aiman, Fazziq Muqris dan Alif Haiqal. Kempen ‘Boys of Wardrobe’ yang ditampilkan seiring koleksi Sub-Surface yang menangkap naratif yang bekesesuaian dengan sempurna.

Koleksi Mini Musim Bunga 2022 Dari WARDROBE Tampilkan Kempen Kolaborasi ‘The Boys of Wardrobe’ Koleksi Mini Musim Bunga 2022 Dari WARDROBE Tampilkan Kempen Kolaborasi ‘The Boys of Wardrobe’

“Tenaga riang, personaliti dan keindividuan setiap mereka memang amat sesuai digabungkan dengan koleksi muda dan gah seperti ini. Sebagai salah satu jenama yang telah menjadi supporter Hero Remaja sejak tahun-tahun sebelumnya, kami selalu senang bekerja dan berkolaborasi dengan individu yang mempunyai karekter tersendiri, berani, dan sering berfikiran ke hadapan.”, Andre Nasution, Ketua Pemasaran WARDROBE.

Dengan 9 penampilan bergaya yang sesuai dengan keperluan harian, koleksi Musim Bunga 2022 terbaharu dari WARDROBE sememangnya gah dan berstail untuk jejaka yang ingin tampak chic dan bersahaja sesuai trend, untuk kelihatan lebih ceria dan yakin dalam sebarang acara pada bila-bila masa.

Pakaian ini boleh dijahit secara khas mengikut warna dan fabrik kesukaan pelanggan, mengikut kepakaran WARDROBE dalam seni jahitan premium bersama rekod prestasi yang mengagumkan lebih daripada 20 tahun.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI