Aloe vera merupakan salah satu skincare masa kini yang patut anda cuba. Seperti yang diketahui umum, lidah buaya mempunyai serat yang bagus untuk kulit. Selain daripada membasmi jerawat, ia juga dapat menghilangkan bekas jerawat dan membantu untuk melicinkan kulit serta menguragkan minyak. Ini antara produk yang bercirikan lidah buaya yang boleh anda dapatkan di pasaran.

1) Nature Republic Soothing and Moisture Aloe Vera 92% Soothing Gel

Kulit Sempurna Dengan Produk Kulit Berasaskan Lidah Buaya

Aloe vera gel dari Nature Republic ini telah menjadi produk best seller di Korea Selatan. Kandungan aloe veranya sebanyak 92% ini dapat digunakan untuk melembabkan seluruh bahagian tubuh sesuai dengan masalah kulit yang anda alami, terutama untuk pemilik kulit kering. Produk tersebut juga memiliki sijil California Certified Organic Farmes (CCOF) yang menyatakan bahawa produk tersebut 100% berasal dari bahan organik. Lidah buaya sendiri memang menurut penelitian dapat memberikan hidrasi sampai tiga lapisan epidermis.

 

2) The Face Shop Jeju Aloe Fresh Soothing Gel

Kulit Sempurna Dengan Produk Kulit Berasaskan Lidah Buaya

IKLAN

 

Produk skincare aloe vera yang satu ini memang sangat berkesan untuk mengatasi kulit kering. Apabila anda mengenakan ia pada kulit, anda berasa dingin dan wangi sekaligus menyegarkan wajah anda. Selain itu, tekstur gelnya tidak terlalu cair ataupun kenyal dan sangat mudah terserap dalam kulit. Bagi anda yang mengalami sunburn, produk ini mampu mengatasi kulit yang terbakardalam masa 2-3 hari saja.

 

IKLAN

 

3) Skinfood Aloe Multi Soothing Gel

Kulit Sempurna Dengan Produk Kulit Berasaskan Lidah Buaya

Bila anda lalu di mall, pasti anda akan nampak outlet Skinfood kan? Produk Skinfood yang satu ini juga bagus digunakan untuk mereka yang mengalami masalah kulit kering dan kulit sensitif. Kandungan yang ada di dalamnya dapat membuat kulit anda menjadi lebih lembab, rileks, dan terasa segar. Kalau anda mahu ia lebih sejuk dan melegakan, simpan ia di dalam peti sejuk. Bulan puasa ni sesuai kut untuk anda pakai.

IKLAN

 

4) Holika Holika Aloe Soothing Gel

Kulit Sempurna Dengan Produk Kulit Berasaskan Lidah Buaya

Selain daripada packaging-nya yang seakan-akan sehelai lidah buaya, aloe vera gel yang satu ini juga unik kerana mengandungi banyak ekstrak bahan natural lainnya seperti gotu kola, timun, tembikai, dan juga buluh. Produk ini juga dinilai lebih tinggi hygiene dibandingkan aloe vera gel yang lain kerana bekasnya yang tidak menggalakkan anda mengambilnya mengunakan jari.

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI