Perasan tak kebelakangan ini, remai lelaki bujang berkahwin dengan wanita yang lebih berusia ataupun janda? Fakta menunjukkan wanita-wanita ini lebih laku dari wanita yang muda di Malaysia ni. Ini antara sebab-sebab mengapa wanita yang berusia bijak menawan hati lelaki muda

 

 

1)      Penjagaan badan

Biasalah, nama pun janda, mestilah lembik sana sini, terutamanya janda yang sudah mempunyai anak. Namun janda dilihat sebagai wanita yang lebih bijak mengendalikan diri. Ini berbeza dari anak dara melayu terutamanya, mereka menyangkakan lelaki lebih gemar kepada badan mereka yang masih bergetah, jadi mereka kurang menjaga penampilan diri. Kerana itu lelaki lebih tertarik dengan janda berbanding anak dara.

 

IKLAN

Lelaki Lebih Gemar Wanita Berusia, Fakta Atau Auta?

2)      Berpengalaman

Janda ni dah ada pengalaman menguruskan suami ketika masih bergelar isteri. Ini bukan saja terletak pada ruang tidur saja, ini juga termasuk dengan makan minum dan pakaian harian suami. Lelaki berasa janda lebih sesuai dijadikan isteri kerana sifat mereka yang sudah tahu semua perkara.

IKLAN

 

 

3)      Berdikari

IKLAN

Janda dilihat sebagai wanita yang paling bijak menguruskan hal sendiri. Mengapa? Ini kerana ketika ia masih bergelar isteri orang, dia bergantung pada suami. Jadi janda akan lebih bijak menguruskan masa berbanding anak dara kerana mereka menyangkakan tiada sesiapa lagi mahukan mereka. Ini antara faktor yang mecuit hati teruna, melihat wanita yang pandai menguruskan diri, mereka pasti memilih janda sebagai isteri.

Lelaki Lebih Gemar Wanita Berusia, Fakta Atau Auta?

4)      Mulut manis seperti membuka kilang gula di tepi bibir

Jangan salahkan sesiapa dalam hal ini. Semuanya kerana pengalaman dan situasi. Bezanya anak dara dengan janda, anak dara tiada pengalaman dalam urusan “mulut manis”, jadi potensi untuk mereka di tolak lelaki sangat tinggi. Mereka ini tidak pandai mengendali masalah berkaitan dengan cinta. Manakala janda, mereka tentunya sudah mempunyai pengalaman, jadi untuk mereka membuka kilang gula di tepi bibir itu tiada masalah lah.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI