Macam mana sebenarnya kategori lelaki yang boleh dilabelkan sebagai ‘maskulin’, adakah seperti Fahrin Ahmad? Remy Ishak atau Adi Putera. Yelah mereka ini seringkali dikategorikan dalam golongan lelaki maskulin yang menjadi rebutan kebanyakan wanita di luar sana. Untuk menjadi lelaki maskulin bukan hanya tertumpu pada susuk tubuh yang kekar semata. Wanita mengkategorikan seseorang lelaki itu maskulin berdasarkan pelbagai aspek. Tak perlu menjadi metroseksual cukup sekadar tahu menjaga dan membawa diri ketika berhadapan dengan wanita.

1. Pakaian

Perhatikan kameja kamu yang komot itu, usah manjakan diri sampai malas untuk menseterika baju itu. Dari situ wanita menilai kekemasan seseorang lelaki dalam menjaga penampilan diri mereka.

IKLAN

2. Cara Berjalan

Lelaki yang jalannya teratur dan tidak kelam kabut pasti akan mencuri tumpuan mata wanita yang memandang.

IKLAN

3. Tutur Kata

IKLAN

Wanita akan memberikan perhatian ketika lelaki sedang berbicara (berbanding lelaki yang tidak gemarkannya) jadi dari pertuturan yang diucap oleh lelaki, setiap satunya akan dinilai oleh wanita. Tak perlu berlagak, cukup sekadar merendah diri yang tahu apa yang dituturkan.

4. Bau

Siapa suka dengan bau busuk? Baik lelaki mahupun perempuan, sangat penting menjaga bau badan agar tidak busuk. Jika ada masalah bau badan, cepat-cepat cari jalan penyelesaiannya.