Industri permainan video kini telah kembang dengan begitu pesat sekali. Platform permainan video juga telah banyak berubah dengan populariti gaming menggunakan telefon pintar meningkat mendadak dalam tempoh 10 tahun kebelakangan ini.

Di antara permainan video yang sangat popular terutamanya di kalangan lelaki ialah Mobile Legend. Tidak dinafikan permainan video secara mobil mampu menghilangkan stres terutamanya seleps seharian menghadap kerja di pejabat.

Namun, lain pula jadinya di Melaka apabila sekumpulan lelaki ditangkap oleh pihak polis selepas bergaduh gara-gara tidak puas hati dalam permainan video melibatkan Mobile Legend.

Memetik laporan Astro Awani, polis menahan tujuh lelaki kerana disyaki memukul dua pemuda dalam lingkungan usia 20-an dalam pergaduhan dilaporkan berpunca daripada rasa tak puas hati permainan video tersebut.

IKLAN
Lelaki Terima 10 Jahitan, Gara-Gara Tak Puas Hati Main Mobile Legend
Foto: Harian Metro/Tular

KECEDERAAN SERIUS

Kejadian yang berlaku di Telok Mas itu berlaku di sebuah stesen minyak selepas mangsa didatangi sekumpulan lelaki bermotosikal yang bertindak memukul mereka.

Susulan daripada kes itu pengadu atau mangsa telah menerima 10 jahitan di dahi dan juga mengalami kecederaan patah hidung. Dia dilaporkan mendapat kecederaan serius itu selepas dipukul dengan menggunakan topi keledar.

Menurut Ketua Polis Daerah Melaka Tengah ACP Christopher Patit, “”Siasatan awal mendapati pergaduhan itu tercetus berikutan rasa tidak puas hati kerana maki hamun ekoran keengganan bermain Mobile Legend”.

IKLAN
Lelaki Terima 10 Jahitan, Gara-Gara Tak Puas Hati Main Mobile Legend
Foto: The Star

Tambahnya lagi, semua tujuh lelaki berumur 16 hingga 28 tahun itu ditahan di Jalan Kota di sini sekitar tengah malam tadi, dan kes disiasat mengikut 326 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan cedera, serta Seksyen 148 Kanun Keseksaan kerana bergaduh.

Tujuh orang suspek juga telah direman selama lima hari bermula semalam bagi membantu siasatan.

IKLAN

Semoga perkara ini dijadikan iktibar oleh kita semua. Jangan disebabkan permainan dalam dunia buatan kita berkelahi sama sendiri di dunia sebenar. Apatah lagi jika masing-masing sebenarnya sudah dewasa dan mampu berfikiran lebih matang!

Sumber: Astro Awani

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI