Buat penggemar automotif di negara kita acara pertunjukan atau ekspo merupakan satu perkara yang cukup dinantikan oleh mereka. Di antara acara yang cukup besar sentiasa dinantikan ialah Malaysia Motor Expo (MME).

MASKULIN baru-baru ini sempat mengikuti sidang media pengumuman tentang kemunculan semula penganjurannya di Malaysia. Malaysia Motor Expo akan diadakan semalam tiga hari berturut-turut iaitu pada 11 hingga 13 November 2022.

Malaysia Motor Expo 2022 Bakal Kembali Dengan Pameran Lebih Besar & Lebih Mantap!
Foto hiasan

Acara automotif terbesar ini akan diadakan di Kuala Lumpur Convention Centre (KLCC). Turut berlangsung sama ialah acara International Automodified (IAM) yang merupakan acara terbesar seumpamanya di Asia Tenggara.

Malaysia Motor Expo 2022 Bakal Kembali Dengan Pameran Lebih Besar & Lebih Mantap!

IKLAN

Lebih menarik acara ini juga turut disokong oleh Institut Robotik dan IoT Automotif Malaysia (MARii). Sepanjang tiga hari, MME akan merangkumi pertunjukan di sebanyak tiga buah dewan.

Para pengunjung boleh menyaksikan pelbagai menampilkan pelbagai model kereta baharu sama ada jenis baharu sama ada enjin pembakaran dalaman dan elektrik (EV), motosikal dan jua kereta diubah suai yang dianjurkan dengan IAM.

Malaysia Motor Expo 2022 Bakal Kembali Dengan Pameran Lebih Besar & Lebih Mantap!

IKLAN

Di antara jenama pempamer model-model kereta baharu ialah Volvo, Subaru, Ford, Perodua, Hyundai, Kia, Mazda, Peugeot dan juga Great Wall Motors (GWM). Manakala kereta ubah suai pula akan disertai oleh peserta dari beberapa negara seperti Malaysia, Singapura dan Indonesia.

Artikel Berkaitan: Tak Jaga Minyak Hitam & Ikut Step Gear Betul Boleh Sebabkan Enjin Auto Jadi Cepat Rosak

IKLAN

Acara ekspo automotif terhebat ini akan diadakan pada tarik disebut di atas bermula jam 10 pagi hingga jam 10 malam. Bagi anda yang cukup merindu ekspo seperti ini pastikan tidak terlepas untuk menghadiri MME 2022.

Nantikan juga sesuatu yang menarik tentang MME 2022 dari MASKULIN di laman media sosial kami di Facebook dan Instagram!

https://www.youtube.com/watch?v=5_z4urZf58k&t=434s

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI