Jangan ingat semua lelaki tak suka bawang putih. Ramai sebenarnya lelaki yang boleh telan bawang putih macam tu sahaja bila tahu khasiatnya walaupun bau bawang putih agak menjengkelkan.

Kalau anda jenis lelaki yang sukakan bawang putih, ini ada berita baik buat anda!

Bau bawang putih yang kuat itu sebenarnya boleh menjadikan bau badan anda lebih menarik dan seksi di mata wanita.

BACA: Cara Buat Teh Hijau Untuk Hilangkan Bau Badan & Ratakan Perut, Hanya Guna 3 Bahan!

Bau badan lebih menarik, lembut & maskulin

Menurut Kajian, Bawang Putih Jadikan Bau Badan Lelaki Lebih Mengancam & Tertarik!

IKLAN

Dalam kajian yang dilakukan oleh Universiti Stirling dan Universiti Charles, seramai 42 responden lelaki telah dibahagikan kepada tiga kumpulan iaitu yang makan bawang putih mentah, kapsul bawang putih dan tidak makan bawang putih.

Kesemua responden tidak dibenarkan untuk memakai deodoran dan juga merokok. Mereka juga telah diberi kapas untuk diletakkan di bawah ketiak selama 12 jam bagi tujuan mengumpul sampel bau badan. Selepas 12 jam, kapas tersebut diberikan kepada 82 responden wanita untuk dihidu dan dinilai.

Keputusannya nyata menakjubkan kerana menurut responden wanita ini, lelaki yang mengambil bawang putih, sama ada yang mentah atau dalam bentuk kapsul memiliki bau badan yang lebih menarik, lembut dan maskulin.

Ini kerana bawang putih mengandungi antioksidan yang membuatkan bau badan lebih baik.

IKLAN

BACA: Selain Buang Angin, Air Kurus Viral Guna Bahan Dapur Ini Boleh Turunkan Berat & Wangikan Badan!

Meningkatkan kemampuan dalam hubungan intim

Menurut Kajian, Bawang Putih Jadikan Bau Badan Lelaki Lebih Mengancam & Tertarik!

Menurut kajian, bau nafas memiliki peranan penting dalam interaksi sosial malah bau badan juga penting dalam hubungan intim.

IKLAN

Ini kerana hasil kajian mendapati orang yang makan bawang putih dapat memberikan kesan positif terhadap si pemakan. Selain baik untuk kesihatan, ia juga mempunyai sifat  antioksidan dan antimikroba.

Bawang putih juga dikatakan dapat membantu meningkatkan tahap libido dan daya tahan hubungan intim lelaki. Lelaki yang mengalami masalah ereksi (erectile dysfunction) digalakkan untuk mengambil bawang putih secara konsisten dan teratur kerana bawang putih dapat merangsang pengeluaran enzim dan pengedaran darah ke alat kelamin.

Wow, hebat bukan! Yang dah kahwin tu bolehlah buat eksperimen tentang manfaat bawang putih yang satu ini. Manalah tahu kebahagiaan di bilik tidur anda dan pasangan akan bertambah intim!

BACA: Selain Di Leher, Ada 4 Lagi Cara Nak Sembur Agar Bau Minyak Wangi Tahan Lama!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI