Teknologi telefon dan juga peranti pintar kini bergerak cukup pantas. Bagi penggemar peranti pintar, kemampuan dalaman semata-mata bukan lagi menjadi faktor paling utama yang pengguna inginkan.

Sekarang merupakan era di mana pengguna mahu menggunakan teknologi dengan serba pantas dan hubungan di antara peranti dapat dilakukan dengan mudah dan cepat.

Itulah yang ditawarkan oleh teknologi hebat HUAWEI Share dengan 1+8+N.

1: Telefon Pintar (HUAWEI P40 Pro +)

8: Peranti (Laptop, tablet, TV pintar, kaca mata, jam tangan, kereta, earphone (freebuds), speaker)

N: Percutian mudah, bekerja secara mobil, rumah pintar, kesihatan dan kecergasan, hiburan

Menerusi telefon pintar flagship baharu HUAWEI P40 Pro + yang kini diangkat sebagai antara yang terbaik di pasaran, ia dilengkapi dengan teknologi HUAWEI Share!

Dengan hanya satu ‘tap’ sahaja, HUAWEI P40 Pro+ dapat dihubungkan secara terus dengan beberapa peranti pintar yang lain.

Inilah kehebatan ‘One Tap Share’!

IKLAN

1. HUAWEI Laptop

Mudah & Pintar Dengan HUAWEI Share. Hanya Satu ‘Tap’, Segalanya Berhubung!

Hubungan secara langsung HUAWEI P40 Pro+ dapat dilakukan dengan HUAWEI Laptop menggunakan ‘One Tap Share’.

Hanya ‘tap’ di label HUAWEI Share yang ada di komputer riba, perkongsian data dapat dilakukan dan skrin paparan telefon pintar juga boleh dipaparkan di skrin komputer riba anda.

Setelah hubungan dilakukan, anda hanya perlu ‘drag and drop’ mana-mana fail yang ingin dikongsi dengan menggunakan tetikus dan kibod. Jika anda menggunakan HUAWEI Matebook X Pro, ia juga boleh dilakukan dengan menggunakan skrin sesentuh komputer riba tersebut.

2. **HUAWEI Smart TV

Menghubungkan televisyen dan telefon pintar kini tidak lagi sukar dan menjadi mudah dengan menggunakan teknologi HUAWEI Share.

Anda hanya perlu membuka tetapan NFC di telefon pintar dan lakukan ‘tap’ ke atas label HUAWEI Share di alat kawalan jauh Smart TV. Selepas itu, paparan telefon pintar terus terpampang di Smart TV. Ia jauh lebih efisien, mudah dan cepat berbanding kaedah lama.

IKLAN

3. HUAWEI MatePad Pro

Penggunaan tablet juga masih popular dan relevan. Antara tablet hebat di pasaran adalah Huawei MatePad Pro. Sama seperti komputer riba, HUAWEI MatePad Pro menawarkan fungsi kolaborasi multi-screen.

Telefon pintar boleh beroperasi dengan lancar di atas HUAWEI MatePad Pro. Secara tidak langsung, ia memudahkan pemindahan fail dengan ‘drag and drop’ sahaja. Perkongsian foto, video dan pelbagai jenis data juga boleh dilakukan bukan sahaja lebih mudah malah menjadi sangat cepat.

4. HUAWEI Sound X

Mudah & Pintar Dengan HUAWEI Share. Hanya Satu ‘Tap’, Segalanya Berhubung!

Hiburan muzik juga telah melalui satu fasa baharu yang cukup dinamik. Sebahagian besar pengguna lebih gemar menggunakan servis penstriman. Populariti pembesar suara pintar juga telah meningkat mendadak.

Di antara yang terbaik di pasaran ialah HUAWEI Sound X. Ia merupakan pembesar suara pintar pertama yang menyokong Hi-Res dicipta bersama HUAWEI dan Devialet.

IKLAN

Dengan mengaktifkan NFC di telefon pintar, ‘tap’ sahaja pada HUAWEI Sound X dan lagu yang dimainkan akan terus disambungkan. Untuk melakukan ‘pause’, anda hanya perlu menutup bahagian atas pembesar suara di telefon pintar.

5. HUAWEI AX3 Router

Situasi di mana anda terlupa kata laluan untuk Wi-Fi, nyata ia mungkin satu perkara yang melecehkan. Namun jika anda menggunakan HUAWEI AX3 router, anda hanya perlu ‘tap’ telefon pintar HUAWEI dengan mengaktifkan NFC dan memberikan akses segera terhadap rangkaian Wi-Fi anda.

6. *Kereta

Kini anda tidak perlu lagi membawa kunci kereta untuk ke mana-mana! Cukup dengan menggunakan telefon pintar HUAWEI, ia boleh membuka atau mengunci kereta dengan mengaktifkan NFC sahaja.

Untuk mengunci pintu kereta, anda hanya perlu ‘tap’ dan hold NFC area di telefon pintar berhampiran dengan pemegang pintu kereta.

* hanya untuk model tertentu sahaja
** belum terdapat di Malaysia

Mudah & Pintar Dengan HUAWEI Share. Hanya Satu ‘Tap’, Segalanya Berhubung!

HUAWEI juga dikatakan sedang bekerja keras untuk memudahkan sambungan teknololgi ini kepada peranti lain. Antaranya, memperkenalkan One Tap Share di antara Freebuds dan Sound X, Freebuds dan Laptop, Freebuds dan Watch GT dan banyak lagi. Kesinambungan hubungan dengan HUAWEI SHARE! Semua ciri-ciri canggih HUAWEI Share ini dibangunkan dengan inspirasi satu sentuhan. Dengan One Tap Share, semuanya mudah!

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang teknologi ‘1+8+N’, anda boleh layari
https://consumer.huawei.com/my/campaign/together-2020/1-8-n/

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI