Sudah lama single tetapi tidak tahu bilakah masa sesuai untuk memulakan temu janji pertama. Sibuk dengan urusan kerja serta kuliah menjadikan anda seorang saja yang tidak berteman di kalangan rakan-rakan sekeliling. Apa kata pilih hujung minggu ini untuk bertemu dengan si dia yang telah lama memberi respon ‘Yes’ untuk bertemu.

Nak Hubungan ke Jinjang Pelamin, Ini 7 Tip ‘First Date’ Lelaki Patutkan Praktikkan Dulu

 

1. Lokasi

Pilih lokasi yang selesa dan kondusif untuk memberi ruang perbualan yang menarik. Meskipun menonton wayang sangat popular tetapi ia agak ketinggalan zaman. Apalah sangat mengajak si dia menonton wayang dengan memerhati skrin tanpa sebarang bicara. Ia agak bosan untuk kali pertama dan jika dibandingkan, berbual di kafe berdekatan adalah lebih baik.

IKLAN

2. Tunjukkan anda seorang pemurah.

Walaupun si dia mahu membayar ‘konon-konon belanja’ kerana anda sudi mengajaknya keluar. Ingat bahawa ia idea anda untuk mengajak teman anda keluar. Buat masa sekarang, elak bayar asing dan belanja si dia dengan ikhlas. Tidak perlu mahal-mahal. Semampunya anda.

3. Sedap Mata Memandang

Biarpun anda bukanlah seorang fashionable, berpakaian dan berpenampilan biarlah berpada-pada dan kena pada tempat. Anda tidak perlu mengenakan sut atau tali leher seperti siri di dalam televisyen. Memadai anda memakai pakaian yang selesa dan tidak ketinggalan zaman. Pilihan selamat adalah seluar jeans dan baju t yang kemas serta kasut yang bersih.

4. Jangan Lambat

Tepati janji kerana ia melambangkan sikap anda. Memandangkan ini adalah temu janji pertama kali bersama si dia, jangan tukarkan impian indah menjadi mimpi buruk buat anda berdua. Lebih baik sampai awal daripada membiarkan si dia menanti anda.

IKLAN

5. Jadi pendengar yang baik.

Nak Hubungan ke Jinjang Pelamin, Ini 7 Tip ‘First Date’ Lelaki Patutkan Praktikkan Dulu

Tanyakan soalan yang membina dan bukannya soalan yang menampakkan anda tidak tahu perkembangan semasa. Dengar dan senyum boleh membuatkan anda kelihatan seperti seorang lelaki yang cool.

IKLAN

6. Jangan Berat Mulut Memuji

Wanita gemarkan pujian. Mulakan satu pujian yang tidak melampau untuk memberi rasa keselesaan pada diri masing-masing. Kadang-kadang, pujian memberi idea untuk topik yang anda mahu mulakan. Elak memuji banyak kali setiap kali berborak kerana nanti kedengaran seperti berbaur seksual.

7. Follow up.

Lupakan hari-hari sebelumnya dan lihat hari-hari mendatang. Cipta hari mendatang dengan lebih menarik untuk menghasilkan perhubungan yang kekal. Jangan jadikan first date anda menjadi the last date buat si dia!

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI