Ayah itu pelindung. Ayah itu pejuang kasih sayang. Dan ayah itu sanggup melakukan apa sahaja demi kebahagiaan anaknya.

Mungkin itulah ungkapan yang sesuai untuk menggambarkan tentang seorang lelaki yang telah mencuri perhatian ramai terutamanya warganet di Thailand di atas kasih sayang terhadap anaknya. Malah tindakannya telah membuatkan ramai terasa terharu dan sebak.

Kisah yang tular di laman media sosial Thailand tersebut menyaksikan bagaimana seorang ayah membawa anak perempuannya untuk meraikan hari jadi ke sebuah restoran shabu-shabu.

Namun dilaporkan bahawa dia tidak mempunyai wang yang mencukupi untuk makan berdua. Jadi dia menyuruh anaknya untuk makan dan menikmati hidangan di restoran tersebut sambil dia menunggunya di luar. Ia dilakukan demi untuk menggembirakan hati anaknya yang tersayang.

IKLAN

DIPERHATIKAN

Walaupun begitu anak perempuannya enggan makan kecuali mereka makan bersanma-sama. Telatah dua beranak tersebut kemudian diperhatikan oleh seorang pelayan restoran tersebut yang terdengar perbualan mereka.

Pelayan tersebut kemudian segera memberitahu pemilik restoran tersebut. Kemudian pemilik restoran telah berjumpa dengan mereka dan menghalang mereka dari meninggalkan premis dan mengajak mereka makan secara percuma.

IKLAN

Tindakan pemilik restoran yang baik hati itu tidak terhenti di situ sahaja. Selepas mengetahui tentang hari jadi anak kepada lelaki tersebut dia segera mengarahkan pekerjanya untuk mendapatkan kek istimewa untuknya.

Sebuah hantaran dari seorang warganet di Thailand turut menceritakan bagaimana pemilik dan pekerja restoran tersebut turut menangis terharu di atas kasih sayang yang ditunjukkan oleh ayah kanak-kanak itu.

IKLAN

Menurut laporan Bangkok Post, pemilik restoran tersebut berkata dia dapat saksikan sendiri bagaimana kasihnya seorang ayah kepada anaknya.

Selepas selesai menikmati juadah ayah dan anak tersebut berulang kali mengucapkan terima kasih dan penghargaan mereka. Satu lagi pengajaran yang berguna buat kita ialah perkara yang mungkin kecil bagi anda mungkin besar maknanya kepada orang lain seperti makan di restoran.

Tindakan pemilik restoran tersebut juga telah mendapat pujian daripada warganet. Semoga kasih sayang ini menjadi inspirasi untuk kita semua terutamanya yang bergelar ayah.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI