Masyarakat Barat pada masa kini sudah menolak kelainan antara lelaki dan perempuan untuk mencapai persamaan.

Oleh itu, bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad mengingatkan orang ramai agar berjaga-jaga jika berhasrat menghantar anak-anak ke sekolah di Eropah, demikian lapor Sinar Harian.

Menurut Dr Mahathir, tiada pengasingan bilik darjah dan keperluan untuk murid menyatakan jantina mereka apabila ke sekolah.

“Sekarang di United Kingdom (UK) dan beberapa lagi negara Barat, tandas asing untuk murid lelaki dan perempuan tidak perlu disediakan dan mereka diajar menerima persamaan total yang menolak jantina.

Perkembangan Kelompok Songsang, Tun Mahathir Pesan Hati-Hati Jika Hantar Anak Ke Eropah
Foto: Gambar sekadar hiasan.

“Ini jugalah yang diajar dan dipromosi dalam kalangan penuntut bahawa manusia semua sama,” katanya menerusi hantaran di X pada Isnin.

Tambahnya, perkembangan tersebut bukan lagi dianggap budaya baharu, namun sudah menjadi normal kerana Barat menghapuskan nilai-nilai hidup dahulu atas nama kebebasan dan kesamaan.

Konsep Kahwin & Keluarga Tidak Lagi Dimuliakan

Perkembangan Kelompok Songsang, Tun Mahathir Pesan Hati-Hati Jika Hantar Anak Ke Eropah
Foto: Gambar sekadar hiasan.

“Kita sudah lihat perkembangan golongan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) di seluruh dunia. Negara Asia juga sudah terima perkahwinan dan keluarga sejenis.

IKLAN

“Konsep kahwin dan keluarga tidak lagi diakui dan dimuliakan. Ia sudah menjadi budaya biasa iaitu normal, bukan normal baharu.

“Ramai akan anggap ini khayalan penulis (kerana tua) tetapi bagi saya tidak mengapa jika saya dianggap nyanyuk. Apa yang saya dakwa ini bukan akan berlaku, ia sudah berlaku,” ujarnya.

Menurut Dr Mahathir, persamaan tersebut bermula di zaman revolusi Perancis iaitu rakyat tidak mempunyai hak dan pemerintah di Barat serta Timur berbentuk raja yang berkuasa mutlak menyebabkan berlaku kezaliman.

Beliau berkata, berikutan itu rakyat menuntut hak yang sama serta kebebasan.

IKLAN

“Tuntutan rakyat sangat adil dan bertimbang rasa tetapi ahli pemikir berpendapat memiliki hak persamaan tidak cukup kerana banyak lagi kelainan dan kurangnya kebebasan.

“Maka bermulalah gerakan untuk mengenal pasti perbezaan layanan dalam masyarakat manusia supaya dapat dikurangkan dan tuntutan dibuat supaya apa yang boleh dilakukan lelaki, perempuan juga boleh,” katanya lagi.

Tambah Dr Mahathir, perjuangan telah diadakan supaya perbezaan hak dihapuskan dan masyarakat menerima keadilan dalam bidang sosial, ekonomi serta politik.

IKLAN

“Masih juga perasaan tidak puas hati timbul di Barat, ia sudah sampai ke tahap kenapa ada perbezaan kerana ini menghalang persamaan antara mereka.

Disebabkan itu, tiada lagi keperluan membezakan dan mencatatkan jantina di kad pengenalan, ujar Dr Matahir.

Sumber: Sinar Harian

BACA: Bapa Didakwa Paksa Anak Enam Tahun Bersenam Hingga Maut Kerana “Terlalu Gemuk”

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI