Tidak berapa lama dahulu produk Vitamin C ini menjadi agak viral dan sold put di kebanyakan farmasi gara-gara ia turut digunakan oleh Perdama Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Ia merupakan antara suplemen yang diambil oleh Perdana Menteri kesayangan ramai yang dikatakan mempunyai banyak khasiat dan kelebihan kepada tubuh badan kita.

Pernah Viral, Kelebihan Produk Vitamin C Sesuai Buat Orang Yang Sentiasa Lesu!
Bekas hijau di sebelah pinggan nasi Tun M yang menjadi bualan ramai tak lama dahulu.

Walaupun tidak bertindak sebagai ubat untuk memulihkan penyakit seperti selsema namun vitamin C mampu membantu melindungi sistem imunisasi, penyakit kardiovaskular, penyakit mata dan masalah kulit.

Salah satu produk yang pernah tular dahulu yang kaya dengan vitmain C ialah Berocca.

Berocca mempunyai kandungan Vitamin B (8 jenis), Vitamin C dan mineral asas seperti magnesium, zink, calcium dan macam-macam lagi.

Pernah Viral, Kelebihan Produk Vitamin C Sesuai Buat Orang Yang Sentiasa Lesu!

IKLAN

Antara kebaikan dan fungsinya adalah:

1. Meningkatkan stamina
2. Meningkatkan konsentrasi dan fungsi mental mental
3. Mengurangkan keletihan dan kelesuan

Ada yang nasihat kata tak perlu supplement ini kerana apa yang kita makan sudah mencukupi. Tapi percayalah jika anda seorang yang sentiasa melakukan aktiviti fizilal atau pelajar yang banyak memerlukan otak untuk berfikir, ia dapat manfaat dari pengambilan supplement.

IKLAN

Berocca adalah produk keluaran syarikat Pharmaceutical Bayer dan sangat popular di luar negara .

Pernah Viral, Kelebihan Produk Vitamin C Sesuai Buat Orang Yang Sentiasa Lesu!

BACA: Ketahui Suplemen Yang Baik & Tak Baik Untuk Lelaki

IKLAN

KELEBIHAN BEROCCA 

Kegunaan utama Berocca ini adalah membekalkan tenaga (Vitamin B1, B2) meningkatkan mental alert (Panthothenic) serta peningkatakan ketahanan dan kesihatan tubuh (Vitamin C 500mg). Selain itu Berocca ada beberapa kandungan lain seperti Calcium, Magnesium dan Zinc.

Kebanyakan vitamin effervescent di pasaran Malaysia adalah Vitamin C atau Vitamin C dan Zinc. Jadi, competitor bagi Berocca (Vitamin B complex, Vitamin C, Calcium, Magnesium, Folic Acid) tak banyak yang dalam bentuk larut dalam air.

KEKURANGAN MENGAMBIL BEROCCA

Kalau anda berminat untuk consume Berocca selepas ini, jangan terkejut kalau urine jadi kuning. Ini kerana content Vitamin B Complex boleh menyebabkan urine jadi kuning dan kadang2 berbau.

Seperkara lagi, pengambilan B Complex juga boleh mengakibatkan selera makan meningkat dan cepat lapar untuk sesetengah orang. Selera makan ini ialah perkara yang subjektif – boleh jadi baik atau negatif.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI