Penularan wabak COVID-19 masih lagi menjadi musuh di dalam komuniti kita. Saban hari kita menyaksikan jumlah kes yang masih lagi tinggi dicatatkan di seluruh negara. Kadangkala dengan pelbagai langkah pencegahan diambil, kita juga masih berisiko dan terdedah kepada virus ini. Terbaru, artis meningkat naik, Harris Annuar mengesahkan dirinya telah didapati positif COVID-19. Lantaran itu rakan-rakan artis turut bersoladariti mendoakan kesembuhan kepadanya dengan segera.

Harris berkongsi berita tersebut pada hari ini menerusi satu hantara di laman Instagram kendaliaannya. Menerusi hantaran pada pagi tadi, Harris menyatakan dia telah didapati positif selepas menjalani saringan pertama pada 3 Januari dan keputusannya diketahui hari ini, 4 Januari 2021.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BANGKITBOTAK (@harrisannuar)

Pada hari ini juga, Harris turut berkongsi satu lagi hantaran video dirinya menjalani ujian calitan kali kedua di sebuah klinik swasta di Bangi.

BACA: Kayuh Dari Shah Alam Ke Langkawi, Harris Annuar Jadi Selebriti Pertama Lakukannya!

“Sesiapa yang contact rapat dengan Harris selama 2 minggu yang terkahir boleh pergi untuk menjalani ujian COVID-19 di klinik berdekatan. Setakat ini Harris masih menunggu panggilan rasmi dari pihak KKM untuk tindakan selanjutnya”.

IKLAN

Menerusi hantaran video pula, Harris mohon maaf sekiranya dirinya telah memberi kesan kepada orang terdekat atau contact rapat dengannya.

“Dengan rasa rendah dirinya Harris memohon maaf jika menyusahkan semua. Untuk yang bertanyakan tentang khabar Harris, Alhamdulillah, Harris sekarang ni okay, cuma badan je lemah sikit.

“Semalam bila buat test dan didapati tested positif, Harris rasa jantung ni macam nak drop je, tapi takapa Harris percaya semuanya ada hikmah atas segalanya,” jelasnya lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BANGKITBOTAK (@harrisannuar)

IKLAN

Lantaran perkongsian tersebut, ahli keluarga, rakan-rakan artis serta peminat serta pengikutnya di laman media sosial membanjiri ruang komen memberikan kata-kata semangat buatnya.

“Stay strong brother” – Safwan Nazri

“Syafakallah bro…” – Alif Satar

IKLAN

“Moga segalanya dipermudahkan bro. InsyaAllah, Amin” – Fendy Bakry

“Allahuakhbar…. syafakallah brother” – Hun Haqeem

“inshaallah sembuh segera haris, banyak doa, banyak rehat, u @harrisannuar . Allah ada dengan mu” – PU Amin

MASKULIN turut ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan selamat berjuang Harris. Get well soon!

Follow Instagram MASKULIN untuk update gaya hidup lelaki terkini.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI