Susah untuk bangun sahur? Rata-rata dari kita hari ini tidak begitu mementingkan waktu sahur. Bukan hanya dituntut oleh agama Islam, malah dari segi sains nya, pengambilan makanan waktu sahur sangat penting. Pengambilan makanan waktu sahur begitu penting untuk memberi semula tenaga, mengembalikan metabolism tubuh, meningkatkan konsentrasi otak serta menjaga mood sepanjang hari kamu.

Oatmeal

SAHUR SIHAT DAN MUDAH

 

Tahukah kamu oatmeal mampu memberi tenaga kepada tubuh sepanjang hari? Mengandungi banyak serat, kalsium dan zat besi, ia mampu mencegah penyakit jantung, mengurangkan kadar kolestrol dan membantu program diet kamu. Untuk hidangan yang lebih lazat, tambahkan susu atau buah-buahan segar untuk rasa yang lebih enak dan memperkaya kandungan gizinya.

Roti gandum

SAHUR SIHAT DAN MUDAH

IKLAN

Roti kasar dari bahan gandum ini merupakan satu dari 10 Makanan Terbaik untuk Sarapan Pagi. Kandungan serat dan karbohidrat dalam roti gandum lebih tinggi di bandingkan pada roti tawar yang berwarna putih.

Yogurt

SAHUR SIHAT DAN MUDAH

Bukan sahaja menyumbang kalsium dalam badan malah rasa asam yogurt ini terdapat manfaat protein dan kalsium yang sangat diperlukan oleh tubuh. Jika kamu bijak mengatur pelan sarapan kamu dengan diet, ia boleh member rasa kenyang yang lebih lama. Untuk kesan terbaik, pilih rasa yogurt yang tawar (non-fat).

IKLAN

Telur

SAHUR SIHAT DAN MUDAH

Siapa yang tidak mengetahui tentang kelebihan telur? Tambahan pula putih telur. Telur ini memiliki protein, asam lemak, dan omega tiga yang baik untuk tubuh. Cukup direbus atau digoreng telur mampu menahan rasa lapar anda hingga siang hari.

IKLAN

Sereal

SAHUR SIHAT DAN MUDAH

Makanan praktis yang cepat saji ini bisa menghemat waktu di pagi hari anda. Sarapan ini mengandungi zat besi, serat, dan kalsium menjadikan metabolism tubuh anda sentiasa seimbang. Lebih lazat jika kamu tambahkan dengan buah-buahan ataupun sayuran.

Susu

SAHUR SIHAT DAN MUDAH

Susu merupakan minuman pengganti makanan yang mempunyai kandungan yang sihat dengan kalsium dan proteinnya cukup untuk anda nikmati ketika anda sedang terburu-buru. Mudah dan ringkas.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI