Benarlah lelaki berusia lebih mengancam dimata wanita ini buktinya apabila Datuk Jalaluddin Hassan,63 bersedia untuk menikahi seorang ibu tunggal selepas genap setahun pemergian isterinya, Allahyarhamah Datin Hasimah Mat Ehsan.

Berdasarkan laporan, wanita berusia 44 tahun itu telah berjaya memikat hati Jalaluddin yang merupakan kenalannya di Facebook.

Pelakon terkenal ini juga tidak menafikan beliau kini berkawan dengan ibu tunggal, yang berasal Serkam, Melaka dan dikenali sebagai ‘YR’.

Detik perkenalan itu bermula dengan ucapan ‘Selamat Berpuasa’, kemudian mereka bertemu pada sambutan rumah terbuka Aidilfitri rakan baik pelakon itu.

“Life must go on! Apabila hilang arwah isteri saya rasa hidup saya tiada erti dan pintu hati pun sudah tertutup. Ya, saya sedang mengenali seseorang dan berhasrat untuk memperisterikannya,” katanya.

Setelah Setahun Menduda, Jalaluddin Hassan Bakal Menamatkan Zaman Bujang

IKLAN

“Tarikh masih belum diputuskan lagi, mungkin tahun ini mungkin tahun depan,” tambahnya.

Bapanya Tan Sri Hassan Azhari juga sering menasihatinya agar segera berkahwin kerana kasihankan anak lelakinya itu.

“Ayah saya betul-betul mahukan saya berkahwin secepat mungkin tetapi saya masih belum bersedia.

IKLAN

“Anak-anak juga tidak menghalang untuk saya berkahwin semula kerana sedar saya perlukan seorang isteri pada masa ini terutama untuk menjaga kebajikan saya,” katanya lagi.

Pelakon ini juga berkata, dia memerlukan sedikit ruang untuk membuat keputusan memandangkan keadaan kesihatannya yang sedikit terjejas sehingga perlu bermalam di hospital minggu lalu.

Insyallah, kalau jodoh kami panjang, saya tak berhajat nak buat majlis yang besar. Sederhana cukuplah dan dahulukan perkara wajib.

Saya bertemu kali pertama dengannya pada acara rumah terbuka Aidilfitri lalu atas undangn teman rapat. Rupa-rupanya dia adik kepada rakan baik saya.

Kalau boleh ayah nak saya kahwin bulan ini (Oktober) tapi saya mohon padanya untuk cukupkan setahun pemergian arwah isteri kemudian baru lah fikir langkah seterusnya.

Bersama kita doakan segalanya buat lancar buat Jalaluddin sehingga tiba hari disatukan dengan wanita yang dinamakan YR

IKLAN

 

Sumber – Mstar

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI