Buat peminat kereta kawalan jauh atau replika anda pastinya sudah sedia maklum bagaimana Shell Malaysia sentiasa menampilkan koleksi-koleksi terhangat menjadi rebutan ramai.

Terbaru, Shell Malaysia menampilkan koleksi kereta kawalan jauh eksklusif dengan kerjasama bersama The Walt Disney Company South East Asia. Koleksi ini menggabungkan inovasi Shell V-Power dan juga tarikan tersendiri siri sains fiksyen popular, Star Wars dengan menampilkan koleksi Star Wars Racers.

Shell Malaysia Tampilkan Koleksi Kereta Kawalan Jauh Star Wars Racers

Lebih menarik, ia merupakan koleksi pertama seumpamanya diperkenalkan di dunia. Diinpirasikan daripada tema pertempuran antara cahaya dan kegelapan, koleksi edisi terhad ini menampilkan enam kereta kawalan jauh dengan setiap satunya hadir dengan tema karakter Star Wars.

Enam kereta kawalan jauh tersebut ialah:

  • Darth Vader Racer
  • Stormtrooper Racer
  • Darth Maul Racer
  • The Mandolorian Racer
  • Boba Fett Racer
  • BB-8 Racer

Shell Malaysia Tampilkan Koleksi Kereta Kawalan Jauh Star Wars Racers

IKLAN

Shell Malaysia memaklumkan bahawa koleksi ini direka dan dihasilkan dengan cukup teliti berdasarkan setiap kerakter yang dipilih. Pada majlis pelancarannya baru-baru ini, Pengurus Besar Shell Mobility Malaysia, Seow Lee Ming berkata, “Sambutan terhadap koleksi edisi terhad tahunan kami sememangnya hangat.

“Pengguna Shell V-Power adalah antara yang paling bersemangat dan kami tahu Star Wars sangat popular di kalangan peminat pelbagai peringkat umur. Koleksi in menyerlahkan dan meraikan semangat komuniti ini dan kami berharap peminat-peminat akan teruja apabila berlumba sesama mereka dengan koleksi baru ini,” tambahnya lagi.

Koleksi Star Wrs Racer mengekalkan ciri istimewa seperti koleksi tahun lalu dengan sambungan rangkaian Bluetooth dan juga sokongan dari Shell Racing App.

IKLAN

Shell Malaysia Tampilkan Koleksi Kereta Kawalan Jauh Star Wars Racers

Kesemua kereta dari koleksi ini akan diperkenalkan secara berperingkat bermula pada hari ini, 6 Oktober sehingga 19 November 2023. Ia boleh didapati di stesen minyak Shell di seluruh negara.

Ia boleh dibeli pada harga RM49.00 dengan pembelian bahan api minimum RM50 dalam satu resit untuk Sheel FuelSave 95, Shell V-Power 97 atau Shell V-Power Racing.

IKLAN

Bateri Bluetooth pula boleh didapati pada harga RM30 dengan pembelian bahan api minuman yang sama seperti pembelian model kereta. Darth Vader Racer boleh didapati secara percuma dengan setiap pembelian Shell Helix Ultra/Power 4L di stesen minyak Shell.

Bagi melengkapkan koleksi ini juga anda boleh membeli peti koleksi pada harga RM89.90 dengan pembelian RM80 Shell V-Power dalam satu resit.

Buat pengumpul barangan Star Wars inilah koleksi yang tidak harus anda lepaskan.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI