Mesti korang rasa serba salah kalau nak unfriend atau remove kawan yang sudah lama berkawan di facebook tapi agak menjengkelkan.

Ha kalau korang nak tahu kini  Facebook sedang dalam proses menguji butang ‘snooze, – yang merupakan salah satu pembaharuan untuk menaik taraf elemen ‘mesra pengguna’ laman sosial paling popular itu.

Opsyen snooze boleh digunakan pengguna yang tidak mahu melihat kemas kini terbaharu mereka yang berada dalam senarai rakan. Butang snooze ini boleh digunakan pengguna yang tidak mahu melihat kemas kini terbaharu mereka yang berada dalam senarai rakan. Ia juga tidak memerlukan pengguna menyingkirkan mana-mana rakan dalam senarai.

Snooze sedikit berbeza dengan butang unfollow yang telah diperkenalkan sebelum ini, di mana snooze memberi pilihan kepada pengguna memilih garis masa untuk tujuan berkenaan, iaitu dari 24 jam sehingga 30 hari.

IKLAN

Cara Untuk Buang Rakan Yang ‘Annoying’, Facebook Bakal Ada Butang ‘Snooze’.

IKLAN

Ia dilihat jawapan kepada masalah ‘rakan yang menjengkelkan’, di mana snooze membolehkan anda mengawal post mana untuk dilihat dalam tempoh masa yang diinginkan.

IKLAN

Buat masa ini, belum diketahui bila butang ini akan diperkenalkan secara menyeluruh kepada semua pengguna.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI