Bagi pengumpul duit syiling, anda tak perlu lagi bersusah-payah nak kira satu-persatu duit syiling sebelum ditukarkan kepada wang kertas atau dimasukkan ke dalam bank.

Kini sudah ada cara cepat yang boleh memudahkan urusan anda menggunakan mesin deposit syiling. Dengan adanya mesin ini, tak perlulah anda nak beratur di bank. Malah paling memudahkan, kesemua duit syiling anda boleh terus didepositkan ke dalam bank. Lebih jimat masa!

Caranya dikongsikan oleh Masyitah Kassim menerusi laman Facebooknya.

BACA: Cara Mudah, Selamat & Percuma Transfer Duit Tanpa Guna Nombor Akaun!

Coin Deposit Machine ?

Hari ni aku nak share pada yang tak tau nak buat apa dengan duit syiling korang dekat rumah. Atau tengah-tengah bulan dah tak ada duit macam aku ?

First sekali, korang google dulu dekat mana ada mesin ni. Aku pergi dekat Maybank Equine Park.

Aku ada sertakan list tempat yang mungkin boleh bantu korang.

IKLAN

BACA: Wanita Ini Kongsi Cara Mudah & Selamat Tukar Mata Wang Asing Guna eForex!

IKLAN

Tips

Bismillah, berbaktilah engkau pada orang lain. ?

Posted by Masyitah Kassim on Friday, 16 November 2018

Sesi tabur duit ? take care duit syiling, semoga ketemu lagii

Posted by Masyitah Kassim on Friday, 16 November 2018

1. Mesin terletak dekat area kaunter tu, so memang kena pergi office hour ye.

2. Pergi awal pagi and before lunch ye, sebab ada kawan pesan lepas lunch mesin maybe meragam sikit. Nnti kau rasa stress kat sana, jangan salahkan aku eh.

3. Make sure ada akaun simpanan bank tersebut. Sebab duit tu akan terus didepositkan terus dalam akaun. Bukan cash ye

Okay, now bila dah sampai turn beratur sebab korang bangun lambat. mesin tu suruh korang pilih bahasa. Pilih la yg sesuai dan senang difahami okay.

Mesin ni ada 2 butang. Butang A dan Butang B.

IKLAN

Mula-mula tekan Butang A untuk memulakan kiraan duit syiling, maka taburlah duit-duit itu. Duit 5 sen dan duit yang kurang baik mesin tu akan keluarkan balik kat bawah tu. Bila mesin tu dah habis kira, cuba masukkan balik duit yang ditendang tadi. Kadang-kadang mesin ni memilih macam pilih jodoh ?

Sila semak kat bawah tu selepas mesin tu habis kira ye. Kalau ada lagi masukkan balik. Kadang-kadang ada je mesin boleh terima 5 sen. Cuba la.

Next, Mesin tu akan tanya nak sambung kiraan (Butang A) atau selesai. (Butang B)

Lepas selesai, akan keluar 2 resit total amount yang dah dimasukkan. 1 resit adalah untuk buat kenangan ?

Ada 2 resit. Satu untuk simpanan sendiri. Satu lagi bukti masuk duit.

Lepas tu, isi borang deposit. Boleh diambil di tempat-tempat borang ataupun mintak dekat sis kaunter reception tu. Kalau sis la.

Borang deposit tu hanya perlu isi nama penuh, no akaun simpanan dan juga amount yang di masukkan tadi. Sebab aku tulis kat atas tadi kena ada akaun simpanan ?

Selepas itu, ambil no giliran dan tunggu la no giliran ye. kemudian dah boleh ready nak order makan besar ?? sebab duit akan terus masuk. No more floating money ?

Jangan malu nak bawak sebotol tabung kau tu. Sebotol tabung kau tu mungkin akan merubah kehidupan kau sebulan tu ?

Senang dan sangat cepat. Harap membantu ???