Ingat senang nak dapatkan perut six pack? Bertahun diet, bersenam nak dapatkan postur tu ok, ini 5 sebab mengapa lelaki yang dah ada six pack tak perlu lagi terburu-buru nak bekerja keras sampai nak mati.

Relaks dan bertenang inilah masanya untuk anda tayang badan anda kepada orang ramai.

1. Tidak perlu bersukan setiap hari

Tak Perlu Bersenam Setiap Hari Cukup 3-4 Kali Seminggu, Ini Yang Anda Perlu Lakukan Bila BersenamBersenam memang baik dan menyihatkan tubuh badan anda. Namun sama seperti hal lain, senaman berlebihan boleh juga membahayakan tubuh anda.

Jadi anda boleh bersenam sekurangnya 3-4 kali seminggu demi memiliki perut six pack. Hal itu dilakukan demi menjadikan otot perut itu lebih rileks dan menghindari bahaya dari senaman berlebihan.

2. Jangan sampai cedera

Tak Perlu Bersenam Setiap Hari Cukup 3-4 Kali Seminggu, Ini Yang Anda Perlu Lakukan Bila BersenamRamai antara mereka yang melaporkan mengalami kecederaan akibat dari senaman berlebihan. Hal itu dinyatakan oleh pihak American Army yang melakukan bancian.

IKLAN

Dengan adanya bancian tersebut sebaiknya ia dijadikan teladan. Jangan terburu-buru dan berlebihan jika ingin bersenam. Lebih baik melakukan dengan normal secara berkala.

3. Fokus pada bahagian otot yang lain

Tak Perlu Bersenam Setiap Hari Cukup 3-4 Kali Seminggu, Ini Yang Anda Perlu Lakukan Bila BersenamUntuk memiliki perut six pack, jangan hanya fokus kepada bahagian dan rutin senaman tertentu sahaja. Anda juga sebaiknya fokus pada bahagian otot yang berlainan juga.

IKLAN

Ini membolehkan seluruh otot tubuh anda untuk mendapat senaman dan gerakan yang mencukupi disertai dengan amalan pemakanan yang bernutrisi.

4. Punggung yang kuat

Tak Perlu Bersenam Setiap Hari Cukup 3-4 Kali Seminggu, Ini Yang Anda Perlu Lakukan Bila BersenamPerut six pack melambangkan juga postur punggung yang tegap dan kuat. Jangan biarkan bahagian punggung anda lemah kerana ia boleh menyebabkan kecederaan di saat anda bersenam demi mendapatkan perut six pack.

IKLAN

Ini adalah disebabkan punggung, khususnya bahagian bawah, bertanggung jawab untuk menyokong otot di sekitar perut.

5. Cermin mampu untuk menipu

Tak Perlu Bersenam Setiap Hari Cukup 3-4 Kali Seminggu, Ini Yang Anda Perlu Lakukan Bila BersenamTerdapat dua jenis lemak yang berada di dalam tubuh, iaitu lemak gut dan lemak hypodermic. Sifat lemak gut pula lebih berbahaya kerana kebiasaannya ia boleh menganggu fungsi jantung dan organ lain.

Jadi meskipun perut anda sudah six pack, jangan tertipu dengan cermin kerana mungkin sahaja anda memiliki lemak gut dalam tubuh.

Sumber: Lelaki Sihat

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI