Menerusi akaun Twitter kepada 12.7 juta pengikutnya di laman sosial itu, pelakon popular Hollywood, Dwayne Johnson, mengaku bergelut dengan kemurungan selepas melihat ibunya cuba membunuh diri dan menggalakkan lelaki yang berhadapan masalah itu untuk bercakap mengenai perjuangan mereka dan mendapatkan bantuan.

The Rock Akui Alami Kemurungan Menerusi Twitter & Gesa Supaya Lelaki Kongsi & Luah Masalah Terpendam

“Kemurungan tidak mengenal sesiapa. Saya mengambil masa panjang untuk menyedarinya tetapi kunci utama adalah tidak takut untuk bercakap mengenainya.

“Terutama kita, lelaki yang cenderung merahsiakannya. Anda tidak bersendirian.

The Rock Akui Alami Kemurungan Menerusi Twitter & Gesa Supaya Lelaki Kongsi & Luah Masalah Terpendam

Johnson, 45, yang kini rancak mempromosikan filem aksi terbitan Warner Bros, ‘Rampage’, memberitahu akhbar Britain, Express on Sunday, beliau berhadapan masalah itu selepas menyaksikan ibunya cuba membunuh diri ketika masih remaja.

IKLAN

“Saya sampai ke tahap tidak mahu berbuat apa atau pergi ke mana-mana. Saya asyik menangis,” kata bintang ‘Fast & Furious’ itu.

IKLAN

Johnson menceritakan beliau baru berusia 15 tahun apabila melihat ibunya, Ata, berjalan ke arah kenderaan di lebuh raya di Nashville sejurus selepas dihalau daripada pangsapuri. Beliau sempat menarik ibunya tetapi tenggelam dalam kemurungan beberapa tahun. Memburukkan keadaan, beliau mengalami kecederaan yang menghalang kerjayanya dalam sukan bola sepak Amerika dan putus cinta dengan teman wanitanya.

IKLAN

“Kami pulih tetapi selalunya melakukan yang terbaik untuk memberi perhatian apabila ada orang lain dalam kesakitan,” katanya.

Johnson mencipta nama sebagai ahli gusti profesional pada 1990-an sebagai ‘The Rock’ dan mempertimbangkan menceburi politik.

Forbes melaporkan beliau sebagai pelakon kedua menerima bayaran paling mahal dengan AS$65 juta (RM251 juta) sepanjang 2017. – Reuters

Sumber : BHonline

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI