Baju putih memang sukar nak jaga. Kalau tak kena caranya, baju warna putih boleh menjadi kekuningan dan kusam. Tentu anda dah guna macam-macam cara nak hapuskan kotoran degil dan baju kekal putih tapi tak berhasil.

Jangan risau, kami ada tip mudah dan murah untuk anda praktikkan. Hanya guna sabun ketul, jom ikuti perkongsian pengguna Facebook bernama Leena Hassan tentang rahsianya menghapuskan kotoran degil dan baju kekal putih.

Jom ikuti perkongsiannya:

Sudah lama saya R&D dengan pelbagai formula & brand sabun baju untuk jadikan baju sentiasa putih ?. Tapi tidak pernah menjadi.

IKLAN

Guna clorok, baju akan jadi kuning. Guna nila, baju akan jadi lebam. Guna vanish, kos tinggi. So….. Saya tanya sepupu saya Siti Atirah Sharifuddin yang bekerja sebagai nurse. Apa rahsia nurse² menjaga uniform untuk sentiasa putih?

Nahhhhhh…. Nin diaaaa cara² nya. Anda boleh cuba untuk uniform anak² sekolah nanti ???

IKLAN

1. Saya suka guna sabun Lux – Rose. Sebab bila baju dah kering, bau ros ? masih ada.

2. Kerja lebih sikit untuk memarut sabun ketul tu tapi tak mengapa lah, saya tidak sibuk mana pun untuk menjadikan itu satu alasan ?

IKLAN

3. Rendam baju² putih dengan sabun lux yang diparut selama 1malam. Saya tambahkan sikit sahaja sabun baju biasa… Esoknya, terus on mesin basuh. Tidak perlu sental…

4. Hasilnya baju bersih dan putih macam baru.