Rizwan Khan, seorang lelaki biasa yang dikenali sebagai kembar seiras Shah Rukh Khan.

Kemiripan seseorang dengan tokoh terkenal sering kali membawa keberuntungan. Seorang lelaki bernama Rizwan telah berjaya menghasilkan banyak wang kerana mampu meniru bintang Bollywood, Shah Rukh Khan. Rizwan mengakui bahawa dia pernah menganggur kerana tiada pekerjaan semasa pandemik Corona. Namun kini, dia sudah memiliki dua rumah.

Tuah ‘Kembar’ Shah Rukh Khan, Dulu Jalanan Kini Miliki 2 Rumah

Tuah Wajah Iras Shah Rukh Khan

Rizwan Khan dikenali sebagai peniru dan ‘body double’ Shah Rukh Khan. Selain sering meniru Shah Rukh Khan di pelbagai acara, dia juga pernah bekerja dalam filem-filem yang dilakonkan oleh pelakon terkenal tersebut. Lelaki yang berasal dari Kalyan itu menceritakan perjalanan kerjayanya. Dahulu, dia pernah berjualan di jalanan sebelum akhirnya berpindah ke Mumbai dan menjadi ‘kembar’ artis.

IKLAN

Lelaki tersebut pernah bekerja sebagai double SRK dalam filem-filem seperti Mohabbatein dan Chak De. Dia juga berpartisipasi dalam beberapa iklan yang dibintangi oleh bapa tiga anak itu. Namun, Rizwan mengakui bahawa dia hanya sekali bertemu dengan ‘kembarannya’. Pada ketika itu, jantungnya hampir terhenti.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Imsrkdon2 Rizwan Khan (@imsrkdon2)

IKLAN

Sebelumnya, Rizwan sendiri mengalami kesusahan ketika pandemik. Tiada pekerjaan langsung, dia terpaksa menjual pelbagai barang kerana tiada wang untuk makan. Pada waktu itu, nasib baik dia mendapat bantuan daripada Salman Khan.

Tuah ‘Kembar’ Shah Rukh Khan, Dulu Jalanan Kini Miliki 2 Rumah

IKLAN

“Isteri saya hamil ketika itu dan tiada pekerjaan. Kami mempunyai persatuan mirip artis yang mana Salman Khan mengirim Rs 2,500 kepada setiap ahli sebagai bantuan. Saya sangat berterima kasih kepadanya. Dan sekarang, berkat Tuhan, saya mempunyai dua rumah BHK (Bilik Tidur, Ruang Tamu, dan Dapur) dan semua yang saya jual telah dapat saya beli semula,” kata Rizwan.

Jangan lupa subscribe atau follow YouTube dan TikTok MASKULIN untuk seleksi video menarik seperti di bawah.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI