Ramai lelaki yang silap faham tentang grooming dan bagaimana untuk tampil kemas dan menarik. Perlu ditekankan di sini bahawa kemas itu bukan bergantung kepada kepanjangan rambut anda atau apa jua jenis pakaian yang adan pilih.

Anda boleh selekeh tapi bukanlah selekeh yang pengotor. Dan ada juga orang yang pada dasarnya nampak berpakaian kemas namun dari segi grooming mereka gagal dengan begitu teruk sekali.

Jadi perlu anda tanamkan dalam fikiran bahawa grooming itu bukan pada penampilan harfiah sahaja. Kaum wanita khususnya cukup peka dengan kebersihan seorang lelaki.

Tanyalah wanita mana sekalipun mereka pasti akan lebih suka lelaki yang pandai menjaga kebersihan serta kekemasan diri.

Terdapat beberapa tip grooming yang bila dilakukan dapat membuatkan daya penarik anda bertambah di mata wanita.

TRIM BULU HIDUNG

Wanita Jauh Lebih Suka Lelaki Yang Sering Lakukan Step Grooming Kacak Ini

IKLAN

Sayang rasanya kalau wajah itu sudah cukup kacak, rambut sudah kemas namun bulu hidung terjurai keluar melambai-lambai di pinggit ringga hidung. Tidak dapat dinafikan ramai lelaki kadang-kadang agak apa terhadap perkara ini. Di pasaran sekarang sudah banyak menawarkan perlatan khas untuk trim bulu hidung.

CUKUR BULU HALUS SEKITAR LEHER

Bagi lelaki yang mempunyai banyak bulu badan pastinya berdepan cabaran ini. Bahagian leher merupakan antara lokasi yang sering menjadi perhatian wanita. Jadi cukur atau trimlah bulu di bahagian tersebut dengan baik.

TRIM KENING

Wanita Jauh Lebih Suka Lelaki Yang Sering Lakukan Step Grooming Kacak Ini

IKLAN

Maksud MASKULIN di sini ialah agaria nampak kemas. Bukannya dengan mencukur seperti yang dilakukan oleh wanita. Cukup sekadar menggunakan gunting kecil bagi ia kelihatan kemas dan tersusun. Sekadar memberinya bentuk yang sesuai.

KUKU TANGAN

Usah malas untuk memotong kuku. Sekurang-kurangnay seminggu sekali anda perlu periksa kondisi kuku. Jika kuku panjang ia hanya memberikan gambaran anda seorang pengotor dan pemalas. Atau anda juga boleh pergi ke salon kuku untuk dapatkan servis. Lelaki juga perlukan perhatian kuku yang sama ya!

GUNA FLOS

Kebersihan mulut juga menjadi faktor penting bagi seorang wanita. Mulut yang busuk hanya menjauhkan mereka dari anda. Sebaiknya beruslah gigi sekurang-kurangnya dua kali sehari atau selepas makan. Bagi menghilangkan sisa makanan yang melekat anda juga boleh lakukan flos.

IKLAN

JAGA RAMBUT

Katakan anda menyimpan rambut yang panjang. Itu tidak bermakna anda tergolong dalam kategori lelaki yang selekeh dan pengotor. Ramai sahaja selebriti beranbut panjang yang tampil kemas dan bergaya. Apa yang penting menjaga kebersihan rambut dengan menggunakan syampu setiap hari.

GUNA PENCUCI WAJAH SESUAI

Wanita Jauh Lebih Suka Lelaki Yang Sering Lakukan Step Grooming Kacak Ini

Apal salahnya laburkan sedikit wang untuk membeli pencuci muka, losyen dan juga krim pelindung matahari untuk menjaga kebersihan. Bagi anda yang menggunakan sabun mandi untuk mencuci muka, hentilah tabiat itu kerana lama-kelamaan ia boleh memberi kesan buruk terhadap kulit wajah.

PAKAI PERFUME

Wanita paling alah dengan bauan minyak wangi di badan seorang lelaki. Itulah antara senjata yang anda boleh gunakan sebagao daya penarik diri. etiap lelaki perlu ada bau haruman. Jika tidak ada minyak wangi sekurang-kurangnya ada semburan cologne atau losyen.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI