PORES TAK BOLEH TERTUTUP ATAU TERBUKA.

Sebenarnya pores tidak boleh tertutup dan terbuka macam pintu rumah kita. Tapi boleh kecilkan dengan sentiasa bersihkan pores dari debu, kulit mati, bakteria dan sebum yang aktif keluarkan minyak berlebihan.

Jadi untuk merawat masalah ini, cuba pakai regular BHA liquid, claymask dan double cleansing method, kemudian boleh teruskan dengan normal skincare routine. Buatlah seminggu sekali. Untuk pastikan pores kita sentiasa bersih.

Cara nak pakai seperti yang tertera.

3 Keajaiban Rutin Mengetatkan Liang Pori

IKLAN

Sebelum pakai product dari acid exfoliate macam bha dan aha. Pastikan BASIC routine skincare dah konsisten selama 6 bulan ke atas. Supaya tiada irritation dan purging berlaku.

Sebaceous filaments biasa terdapat di bahagian hidung. Beza dengan blackhead. SF terjadi bila sebum tersumbat dengan kulit mati, debu dan bakteria. Normal memang ramai yang alami benda ini.

Bila pores tersumbat. Itu yang nampak pores kita nampak sangatluas. Bile pores bersih. Pores akan jadi kecil dan nampak bersih.

IKLAN

Apply BHA dalam 20 ke 25 minit di kawasan yang bermasalah seperti hidung.

3 Keajaiban Rutin Mengetatkan Liang Pori

IKLAN

Apply claymask sehingga 10 minit. Kulit kering boleh pakai tapi cari claymask yang hidrating. Supaya kulit tak terlampau kering.

Untuk oily dan combination. Pakai macam biasa.

3 Keajaiban Rutin Mengetatkan Liang Pori
Kemudian bilas claymask dengan air biasa. Keringkan muka.

Dah kering muka. Sapu oil cleanser. Gosok lembut bahagian hidung tadi. Nanti kotoran akan keluar. Macam whitehead, kemudian sambung dengan cleanser biasa dan skincare routine

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI