Mohd Shazwan b Mohd Luthfi

Abs Cantik Bermula Dari Dapur

Saya pernah mencapai berat badan sehingga 110kg,  mengambil masa 6 bulan untuk  mendapatkan berat badan ideal dan sixpack. Pernah satu tahap, at some point of my life, hidup rasa macam tiada makna sebab dulu sangat aktif dan heba, tetapi bila obesiti perasaan low self estem dan kurang keyakinan diri bila berhadapan dgn kawan-kawan.

Abs Cantik Bermula Dari Dapur

Menu Diet
Menu saya simple sahaja, sekarang tiada competito,  i just change my menu kepada complex carb seperti berasa perang,  dan protein intake aya ambil ikan salmon atau ayam yang dibakar. Sayur biasanya brokoli, saya pelbagaikan cara grill untuk memberi lebih kelainan rasa.

Fitness Goal
Saya cuba memberi inspirasi kepada seramai mungkin orang di luar sana. inspire people to be like me..to be like icon-icon fitness di malaysia seperti Nana Al-Haleq, Kevin Zahri untuk  educate people toward masalah obesiti, menjadikan rakyat kita semua sihat!

Abs Cantik Bermula Dari Dapur

Cara Mudah Turunkan Berat Badan

IKLAN

Jika seorang mahu turunkan berat badan dengan cepat, mereka boleh kurangkan pengambilan karbohidrat dan juga melakukan latihan beentisiti tinggi untuk peringkat awal, tetapi saya sarankan adalah kepada lebih mengubah gaya hidup menjadi lebih sihat.

Abs Cantik Bermula Dari Dapur

Senaman Yang Baik?

Senaman yang baik adalah anda seronok ketika lakukan senaman itu, body anda tidak stres dan tidak terpaksa. Maka berat badan pun mudah turun.

IKLAN

Kekalkan Motivasi Diri 

Saya keep fitness knowledge saya up to date dengan sharing bersama teman-teman fitness freak, jadi 3 brains are better than 1,  dari situ kita cuba untuk menghasilkan solution atau cara untuk menolong commnity agar terus jalani kehidupan  sihat.

Abs Cantik Bermula Dari Dapur

Makan Malam Boleh Gemuk?

IKLAN

Bagi saya tiada masalah jika anda  makan pada  malam hari, bergantung dalam kehidupan anda, macam saya dah kerja sampai lewat malam jadi terpaksa makan lewat, tapi saya akan pastikan ia diambil dua jam sebelum saya tidur dan sata tahu nilai dan keperluan kalori yang diambil. Paling penting anda bersenam dan bakar kembali kalori yang diambil keesokkan hari.

Dapatkan Abs?

Untuk dapatkan abs 80 percent adalah clean or healthy food. Di mana body fat percentage kena below 10. Abs are made in the kitchen

Bahagaian Paling Anda Suka Pada Tubuh Anda?

Maybe bahagian punggung sebab jarang lelaki ada punggung yg seksi, sebab selalunya mereka skip leg days.

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI