Shaving bukan satu kebiasan buat segeintir lelaki jika mereka masih tidak pakar dalam penggunaan pencukur. Jadi, anda lebh memilih untuk ke kedai untuk menerima bantuan untuk menguruskan diri anda. Tak semua orang mempunyai masa dan duit untuk ke kedai kan? Kini, sudah banyak cara untuk membantu anda menguruskan bulu-bulu anda itu dengan mudah dan cepat! Banyak pusat spa telah menawarkan penjagaan rapi untuk mengelakkan daripada tumbuhnya bulu. Walaupun tidak ramai lelaki yang gemar dengan konsep licin, ada segelintir menganggap bulu itu satu perkara yang wajib dilakukan.

 

 

Apa yang Terjadi Pada Permukaan Kulit Anda Apabila Anda meletakkan Krim basmi rambut ini?

 

Sama ada krim untuk mata anda, semburan pewangi ketiak, atau syampu kelemumur, mereka semua biasanya akan mengandungi bahan aktif yang bertanggungjawab untuk menyelesaikan masalah anda dan berusaha untuk menjaga kawasan semburan anda itu. Apabila ia menyentuh krim penyingkiran rambut terbaik di pasaran untuk lelaki, bahan aktif utama mereka akan menjadi Potassium Thioglycolate.Kompaun kalium organik ini bersama-sama dengan kumpulan thiol dan asid karboksilat akan merosakkan kimia (depilatori kimia) struktur rambut anda.

 

Bagaimanakah ini berfungsi dengan betul?

 

Apabila digunakan pada rambut anda, ia akan mengganggu hubungan disulfida di keratin. Bila ia sudah tiada, struktur folikel rambut akan berubah menjadi bahan seperti jeli yang mudah dihapuskan (sumber). Alternatif yang sama untuk Potassium Thioglycolate ialah Calcium Thioglycolate, dan Calcium Hydroxide.

IKLAN

 

Berkenaan dengan tahap bahaya Potassium Thioglycolate, ia dinilai dengan tahap bahaya yang agak rendah 2-3 (bergantung kepada penggunaan) daripada 10 mengikut Kumpulan Kerja Alam Sekitar (EWG) (sumber). Kekangan masa membuatkan anda alpa dengan rambut yang serabut pada kulit anda tu. Ini merupaka produk krim yang sesuai untuk anda yang gemar dengan konsep licin.

 

DR RASHEL For Men Hair Removal Cream 120ML

4 Krim Untuk Anda Hapuskan Bulu Degil!

Produk ini sesuai untuk digunakan di kawasan dada, kaki, ketiak dan kawasan tersembunyi. Anda boleh dapatkan di Shopee dengan harga RM 18.50

 

IKLAN

Nad’s for Men Hair Removal Cream

4 Krim Untuk Anda Hapuskan Bulu Degil!

Nad adalah krim penyingkiran rambut yang sangat popular di peringkat antarabangsa kini. Khususnya dibuat untuk rambut kasar lelaki, ini adalah salah satu krim penyingkiran rambut terbaik bagi lelaki. Mempunyai campuran Potassium Thioglycolate dan Potassium Hydroxide, produk ini sangat mudah untuk digunakan. Caranya, setelah sapu di bahagian yang penuh dengan rambut, biarkan ia selama 4 minit tanpa menggosok! Untuk memastikan kelembapan berterusan pada kawasan tersebut, jangan lupa untuk mengambil lotion badan dan rajin-rajinkan diri anda untuk sapu.

 

Magic Razorless Cream Shave

4 Krim Untuk Anda Hapuskan Bulu Degil!

IKLAN

Dirumus khas untuk lelaki kulit hitam, krim penyingkiran rambut oleh Soft Sheen Carson akan berfungsi untuk menghilangkan rambut yang tidak diingini sepenuhnya. Walaupun pengilang dengan jelas menyatakan bahawa ini dibuat untuk lelaki kulit hitam, terdapat laporan yang jauh dan luas bahawa produk ini sesuai untuk digunakan oleh warna kulit lain selain daripada hitam.  

 

Cukur Pencukur Razorless Magic bergantung kepada bahan aktif, Kalsium Hidroksida, untuk memecahkan folikel rambut yang membawa kepada penyingkiran lengkap. Walaupun tidak mempunyai kandungan Potassium Thioglycolate, produk ini akan paling sesuai untuk lelaki yang mempunyai kulit sensitif.

 

Veet for Men Hair Removal Gel Creme

4 Krim Untuk Anda Hapuskan Bulu Degil!

Produk yang sering anda lihat untuk pencukuran wanita, kini anda boleh dapatkan ini dimana-mana saja farmasi berdekatan, produk dari Veet khusus dirumuskan untuk rambut lelaki. Tidak seperti alternatif lain Veet yang disenaraikan di atas, produk ini akan membantu menghilangkan lebih banyak folikel rambut kasar dan tebal. Mempunyai kombinasi Potassium Thioglycolate dan Calcium Hydroxide, formula ini sangat sesuai untuk digunakan di kawasan yang kurang sensitif pada kulit anda termasuk dada, belakang, dan kaki.

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI