Anda mungkin hebat di gym dan anda mungkin mempunyai tenaga yang bagus sepanjang anda bersenam. Stamina yang bagus ketika anda bersenam membolehkan anda mendapat bentuk lengan dan badan yang cantik. Ada segelintir masyarakat menganggap mereka yang berhabis tenaga di gym biasanya adalah lelaki yang lemah dan tidak mempunyai tenaga batin yang kuat. Sejauh mana kebenaran fakta itu?

 

Eat this not that ada menyatakan bahawa lelaki dan wanita hanya boleh mencapai kepuasan di atas katil paling lama 15- 20 minit bukan seperti yang diperkatakan semua orang bahawa lebih lama pasangan itu bersama di atas katil lebih kepuasan. Namun, adakah anda yakin bahawa tempoh 15-20 minit itu mencapai kepuasan isteri anda? Jika anda mudah letih dan lesu, apa kata kalau anda selitkan makanan-makanan ini dalam pemakanan diet harian anda itu untuk tenaga di malam hari.

 

 

Buah Tembikai

4 Makanan Untuk Stamina Luar Biasa Malam Anda, Barulah Pasangan Anda Tak Merungut

 

IKLAN

Tembikai adalah salah satu sumber semula jadi yang kaya dengan L-citrulline, asid amino yang dapat membantu membuat buah zakar anda lebih keras. Ini kerana L-citrulline akan bertukar kepada L-arginine sebaik sahaja ia berada di dalam badan. L-arginine merangsang penghasilan oksida nitrat, yang meningkatkan aliran darah ke zakar, memperkuat lagi kemaluan anda.

 

Cili merah

 

4 Makanan Untuk Stamina Luar Biasa Malam Anda, Barulah Pasangan Anda Tak Merungut

IKLAN

Benar! Cili memang membantu anda untuk meningkatkan metabolisme anda, namun ia juga membantu anda untuk meningkatkan kekuatan tenaga batin. Jadi tambah seberapa banyak bahan pedas di dalam masakan anda dan nikmatilah malam anda dengan lebih bertenaga.

 

 

Buah Epal

4 Makanan Untuk Stamina Luar Biasa Malam Anda, Barulah Pasangan Anda Tak Merungut

IKLAN

Perumpamaan barat mengatakan bahawa An Apple a day keeps the doctor away tidak boleh digunapakai tetapi sebiji buah epal dapat membantu anda dalam meingkatkan stamina pada waktu malam walaupun anda penat seharian bekerja. Ini kerana tubuh anda melalui banyak perubahan fizikal yang sama semasa seks seperti yang dilakukan semasa peningkatan kadar denyut jantung, peningkatan metabolisme, kalori terbakar, dan kontraksi otot-anda membolehkan ketahanan atas katil. Menurut pakar pemakanan Nashville, Sarah-Jane Bedwell, RD, LDN, quercetin boleh membantu menghasilkan mitokondria baru dalam sel-sel badan dan meningkatkan kapasiti oksidatif, yang menandakan jumlah maksimum oksigen yang dapat digunakan oleh otot anda. Quercetin juga boleh membantu mencegah pembebasan kortison, yang menyebabkan kerosakan otot, bermakna anda akan dapat melakukannya lebih lama tanpa mengalami keletihan sebelum mebcapai kepuasan.

 

Halia

4 Makanan Untuk Stamina Luar Biasa Malam Anda, Barulah Pasangan Anda Tak Merungut

Jika anda suka makanan masam-masam manis seperti pasangan anda maka tahniah! Halia adalah makanan lain yang boleh meningkatkan kepuasan seks anda dengan membantu aliran darah dan meningkatkan kesihatan arteri. Menurut satu kajian di Jurnal Antarabangsa Cardiology, pengambilan satu sudu cecair halia dapat menghindarkan anda dari penyakit hati. Jadi sentiasa letakkan halia dalam masakan anda yang bukan saja dapat membantu tenaga malam anda, malah ia juga membantu dalam kesihatan harian anda.

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI