5 Gerakan Punggung Mantap

Double Double 

Mulakan dengan posisi Plank. Pastikan kaki anda diluruskan kemudian  gerakkan lutut ke hadapan kiri dan kanan sebanyak 10 kali ulangan. Luncurkan kedua-dua lutut ke arah dada dan kemudian tarik ia keluar semula.

5 Gerakan Punggung Mantap

2. Starfish Crunch 

Posisi side plank, badan sebelah kanan perlu selari di antara kaki dan bahu. Gerakkan kaki anda sehingga mencecah siku, kemudian tangan perlu dibiarkan lurus.

Lakukan dalam 8 hingga 12 gerakan setiap bahagian.

IKLAN

5 Gerakan Punggung Mantap

3. Satu kaki V-Up Lie face-up

Legan kanan dilanjutkan dengan sisi, lengan kiri atas, dan membungkuk lutut kiri dengan kaki rata di lantai di hadapan anda. Gerakkan abs, tekan ke kanan dan kaki kiri sambil mengangkat badan bahagian atas dan kemudian kaki kanan dari lantai, sampai lengan kiri lurus ke arah kaki kanan anda.. Lakukan 5 hingga 8 kali  ulangan.

5 Gerakan Punggung Mantap

IKLAN

4. Rope Climb 

Pusingkan kaki di pergelangan kaki, posisi seperti anda sedang menarik tali dari bahagian atas. Teruskan memanjat selama 10 hingga 15 saat. Bengkokkan sedikit lutut anda, atau letakkan kaki anda di atas lantai.

5 Gerakan Punggung Mantap

IKLAN

5. Rising Hop Squat

Berdiri dengan kaki yang mengangkat satu langkah (atau kotak), lutut sedikit bengkok, lengan lurus ke tepi. Lompat kedua kaki ke atas dan masuk, ke langkah, semasa anda membengkokkan siku di depan dada. Lakukan dalam 15 kali lompatan dalam setiap 3 pusingan.

 

 

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI