Senang mengeluarkan perkataan ‘setia’ di mulut tapi dihati adakah anda betul-betul setia?

Pada zaman sekarang, kiri kanan penuh dengan dugaan lagi-lagi pasangan yang sudah berumah tangga. untuk menjadi seorang lelaki yang setia kepada pasangannya merupakan satu perkara yang sungguh mencabar.

Selain di laman media sosial, dalam kehidupan seharian juga ada yang cuba untuk mendekati lelaki walaupun ramai serba tahu dia sudah berpunya. Kebanyakan lelaki akan kecundang dengan godaan dan cabaran yang ada ini. Hanya sebilangan kecil saja yang boleh memastikan mereka setia kepada yang satu.

Jangan risau, lelaki ‘spesis’ setia masih wujud sebenarnya, ini ciri-cirinya.

5 Karakter Ada Pada Lelaki Setia, Salah Satunya Sedia Berkorban

 

Tidak dahaga perhatian

Memang ada lelaki yang mempunyai ego dan merasa bangga jika mampu memikat perhatian perempuan lain. Walhal sebenarnya dia hanya main-main dan tidak serius. Dia hanya sukakan perhatian. Di sinilah di mana perempuan akan merasai diri seakan dipermainkan teman lelakinya itu.

IKLAN

Berbeza dengan lelaki setia, dia akan menghormati teman wanitanya. Dia ambil kisah sekiranya reaksi orang di sekeliling terhadapnya akan diterima oleh teman wanitanya ataupun tidak.

Sentiasa cuba memahami

Lelaki memang tidak mungkin dapat memahami perempuan 100 peratus. Namun jika effort dicurahkan, lelaki boleh mendekati diri teman wanita mereka secara spiritual. Ini sesuatu yang penting kepada seorang lelaki setia kerana dia tahu, adalah penting untuknya memahami perempuan yang ingin dijadikan teman sehidup semati.

5 Karakter Ada Pada Lelaki Setia, Salah Satunya Sedia Berkorban

Terima seadanya

Mana ada manusia yang sempurna. Sebab itulah, untuk memastikan hubungan bertahan lama, kedua-dua pasangan WAJIB belajar untuk menerima diri satu sama lain, seadanya. Lelaki yang setia (dan matang) akan fokus pada kelebihan pasangan dan bukannya meneliti satu-persatu kelemahannya. Biarkan mereka tahu sikap buruk korang. Jika lelaki tadi dapat menerimanya, girls, he is THE one.

IKLAN

 

Sedia berkorban 

Untuk membuktikan kasih sayang, seorang lelaki setia akan sedia melakukan apa sahaja demi membahagiakan pasangan. Pada masa yang sama, dia tidak mengharapkan apa-apa balasan daripada pasangan. Lain pula dengan lelaki yang hanya ingin mempermainkan pasangannya; selagi boleh ambil kesempatan, selagi itulah dia akan melekat pada teman wanitanya ibarat parasit.

5 Karakter Ada Pada Lelaki Setia, Salah Satunya Sedia Berkorban

IKLAN

Tahu bila perlu marah

Ada beza lelaki yang mempunyai isu amarah dan lelaki yang tegas tau..

Jika seseorang lelaki itu hanya mengikut telunjuk teman wanitanya dan membodek sahaja, percayalah; itu bukan karakter lelaki setia. Baik lelaki atau perempuan sama, ada masanya perasaan marah akan datang termasuklah jika pasangannya melakukan sesuatu yang tidak molek.

TAPI, cara seorang lelaki setiap memarahi pasangan bukanlah dengan meninggikan suara dan memaki hamun. Dia hanya akan menjelaskan poin dengan tegas. Tanpa perlu menjerit tidak tentu fasal, kita dah dapat mengagak dia sedang marah daripada gerak gerinya saja.

Ingat girls, dia hanya risaukan korang. Inilah masanya untuk korang memujuknya. Secara tidak langsung, ia dapat membuahkan lebih rasa sayang dalam hubungan kalian.

Betul ke guys, ini tanda-tanda lelaki yang setia?

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI