Tak semua orang dikurniakan kelebihan mempunyai ketinggian. Tapi jangan silap sangka kerana ramai orang yang rendah sebenarnya sangat hebat.

Ya tak dapat dinafikan kebanyakan wanita lebih cenderung memilih atau mendambakan seorang kekasih yang lebih tinggi daripada dirinya. Namun pernah tak dengar orang tua-tua cakap, jika isteri lebih tinggi rezeki pasangan itu lebih murah.

Dengar boleh tapi percaya jangan. Hehe.

Rami juga selebriti dan tokoh terkenal yang tidak memeliki ketinggian sangat popular di kalangan wanita. Nama-nama seperti Daniel Radcliffe, Jason Statam, James McAvoy dan ramai lagi merupakan antara selebriti yang tak berapa tinggi tapi sangat popular.

Pernah tengok cara memereka berpakaian dan bergaya. Sekali imba memang tak perasan yng mereka sebenarnya soerang lelaki yang rendah. Nak tahu apa rahsianya? Jom ikuti 7 trik bergaya khas untuk anda yang bersaiz kecil nampal lebih tinggi.

PAKAI WARNA MONOKROM

7 Trik Gaya Untuk Lelaki Bersaiz Kecil Nampak Lebih Tinggi

IKLAN

Untuk nampak lebih tinggi anda dinasihatkan untuk memakai pakaian yang menggunakan tema warna monokrom. Maksud monokrom di sini ialah anda memakai pakaian yang menggunakan satu warna untuk satu jenis pakaian. Contohnya jika anda pakai baju putih pastikan seluar lebih terang seperti warna hitam atau biru. Pastikan warna seluar lebih terang daripada baju.

BACA: Lelaki Hitam Manis Pun Boleh Nampak Kacak & Bergaya Kalau Ikut 6 Trik Fesyen Ini!

ELAK SELUAR BESAR

7 Trik Gaya Untuk Lelaki Bersaiz Kecil Nampak Lebih Tinggi

Seluar jenis baggy atau mempunyai ukuran pinggang rendah perlulah anda elakkan. Menggunakan seluar baggy akan membuatkan anda nampak lebih rendah dan memendekkan garis kaki. Pastikan juga anda tak memakai seluar yang mempunyai ‘cawat’ labuh.

IKLAN

MEMAKAI BLAZER

7 Trik Gaya Untuk Lelaki Bersaiz Kecil Nampak Lebih Tinggi

Ya, memakai blazer yang sesuai mampu memberikan imej anda lebih tinggi. Tapi carilah blazer yang mempunyai saiz slim fit dengan badan anda. Jika anda berdiri sentiasa pastikan anda mengenakan butangnya. Ia akan memberikan gambaran slim yang menampakkan dada anda lebih bidang sekaligus lebih tinggi.

TUKANG JAHIT

Untuk pakaian tertentu seperti sut, baju melayu dan seluar kerja seeloknya ada menempahd engan tukang jahit. Ini kerana saiz seluar yang terdapat di pasaran biasanya tidak sesuai untuk anda yang rendah. Ini kerana ration saiz pinggang dan ketinggian yang disediakan biasanya tak sesuai dengan anda. Jika menempak dengan tukang jahit anda akan perolehi pakaian yang benar-benar fit dengan badan.

IKLAN

LABUH BAJU

7 Trik Gaya Untuk Lelaki Bersaiz Kecil Nampak Lebih Tinggi

Selain seluar yang baggy anda juga perlu elak memakai baju bersaiz besar. Dan antara yang penting sekali jangan pakai t-shirt yang mempunyai labuh melebihi parasatulang pinggul. Baju yang terlalu labuh akan membuatkan kaki anda nampak lebih pendek.

LENGAN BAJU PENDEK

Anda ada lengan yang berotot? Usah terlalu obses untuk tayangkan otot anda kepada umum kerana lengan terlalu pendek hanya membuatkan anda nampak lebih pendek. Jika lengan anda nampak pendek, badan anda juga akan nampak sama.

TERLALU BANYAK AKSESORI

7 Trik Gaya Untuk Lelaki Bersaiz Kecil Nampak Lebih Tinggi

Untuk nampak lebih tinggi anda dinasihatkan tidak terlalu sarat menggunakan aksesori seperti rantai, kepala tali pinggang yang besar, gelang besar dan juga kasut yang berwarna terlalu terang. Penggunaan aksesorui yang banyak hanya menampakkan anda lebih pendek. Ingat, anda harus simple dan bersahaja untuk berikan ilusi dan tampil lebih tinggi.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI