Sesiapa yang mengunjungi ibu kota Kuala Lumpur pada masa kini pasti akan terpegun dengan kewujudan sebuah lagi bangunan yang cukup tinggi menjadi mercu tanda terbaru.

Ia merupakan bangunan The Exchange TRX yang tampil dengan rekaan seni bina unik tersendiri. Terletak di pusat distrik kewangan antarabangsa baru Kuala Lumpur, The Exchange TRX bakal membuka pintunya kepada pengunjung pada Rabu, 29 November 2023.

Di bangunan yang cukup gah ini pengunjung boleh menjangkakan destinasi membeli-belah, makanan, rekreasi dan hiburan bakal tular dengan lebih daripada 400 kedai yang kawasan di seluas 1.3 juta kaki persegi.

Bangunan The Exchange TRX Bakal Dibuka, Banyaknya Tarikan Menarik Di Sini!

JENAMA TERKEMUKA

The Exchange TRX juga bakal mendefinisikan semula lanskap runcit mewah dengan menampilkan senarai besar jenama-jenama terkemuka dunia seperti Gentle Monster, jenama kacamata canggih dari Korea yang terkenal dengan reka bentuk avant-garde; jenama fesyen, Maison Kitsuné dan cawangan ke-28 Café Kitsuné yang terkenal; jenama athleisure berasaskan California yang diluluskan selebriti, Alo Yoga; serta jenama tekstil, pakaian dan perabot rumah dari Finland, Marimekko.

Jenama kecantikan Drunk Elephant juga bakal membuat penampilan pertamanya dengan kedai batu bata dan simen pertamanya di seluruh dunia.

IKLAN

Galleria Kecantikan The Exchange TRX turut membawa jenama kecantikan yang paling dicari di dunia ke dalam ruang khusus yang menggabungkan kehijauan dengan kecanggihan moden. Di dalam kawasan tematik, jenama penjagaan kulit mewah Swiss, La Prairie dan salah satu jenama kosmetik mewah tertua di dunia, Guerlain, keduanya akan membuka pintu ke butik berdiri sendiri pertama mereka di Malaysia.

Pengalaman menjamu selera baharu juga bakal ditemui di The Exchange TRX. Tipsy Collective dari Singapura akan memperkenalkan Tipsy Flamingo, yang akan membawa gabungan dekorasi futuristik dan suasana meriah pesta kolam musim panas yang diilhamkan oleh tahun ’80an.

Bangunan The Exchange TRX Bakal Dibuka, Banyaknya Tarikan Menarik Di Sini!
Amazonas

Manakala Amazonas, usaha baru oleh Kumpulan Hospitaliti Kenny Hills memperkenalkan konsep restoran dan bar bumbung Amerika Latin yang meriah.

KEDAI SERBANEKA TERBESAR

Dengan ruang empat tingkat dan keluasan kira-kira 250,000 kaki persegi menampilkan Seibu, kedai serbaneka terbesar di Jepun. Ia bakal menjadi kedai serbaneka pertama di negara kita yang membawa lebih daripada 400 jenama fesyen mewah, antarabangsa kontemporari dan Jepun.

IKLAN

Tambah menarik lagi lebih daripada 100 daripadanya akan memasuki pasaran untuk pertama kalinya. Di tingkat terendahnya adalah dewan makanan Jepun premium dengan pelbagai makanan pokok Jepun termasuk ramen, sushi dan bar sake.

Bangunan The Exchange TRX Bakal Dibuka, Banyaknya Tarikan Menarik Di Sini!
Mitch Wilson

Pengarah Projek The Exchange TRX dan Ketua Runcit untuk Lendlease Malaysia, Mitch Wilson, berkata: “Kadar penyewaan kami yang kuat adalah undi keyakinan yang diberikan oleh jenama antarabangsa dan tempatan terkemuka untuk konsep runcit baru yang diperkenalkan oleh Lendlease ke pasaran dengan The Exchange TRX.

“Sebagai jantung sosial baru Kuala Lumpur, The Exchange TRX mengganggu lanskap dengan pendekatan yang kaya dengan pengalaman sosial, membentuk masa depan runcit.”

IKLAN

Selain daripada menjadi destinasi runcit dan gaya hidup yang menarik, hasrat sebenar The Exchange TRX adalah untuk menjadi titik sambungan fizikal dan emosi bagi komuniti di dalam Tun Razak Exchange (TRX) dan di luar pembangunan 70 ekar ini.

Bangunan The Exchange TRX Bakal Dibuka, Banyaknya Tarikan Menarik Di Sini!

Sebuah oasis bandar di tengah-tengah Kuala Lumpur, TRX City Park pula merupakan taman bumbung seluas 10 ekar yang mengetengahkan kepelbagaian biologi dan kelestarian alam.

TRX City Park boleh diakses oleh orang ramai dengan tarikan seperti kawasan bermain kanak-kanak, ciri-ciri air dan enklaf yang teduh yang membolehkan segala-galanya dari renungan yang tenang dan makan di luar hingga acara komuniti, sukan dan aktiviti rekreasi.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI