PEMAKANAN YANG SIHAT DENGAN KUANTITI KALORI YANG CUKUP AMAT PENTING DALAM BINA BADAN. RAMAI YANG MASIH KELIRU DALAM PEMAKANAN UNTUK BINA BADAN. AMATLAH PENTING UNTUK KITA MEMBUAT JADUAL PEMAKANAN UNTUK BINA BADAN KITA SENDIRI.

Ini adalah diet 4 selebriti yang mereka amalkan untuk mendapatkan transformasi badan!

  1. CALVIN HARRIS

Berbaloi Kalau Anda Start Diet Hari Ni, Ini 4 Transformasi Selebriti Yang Membuahkan Hasil!

1-DAGING
Terdapat pelbagai zat dan unsur –unsur lain yang diperlukan oleh tubuh badan kita untuk membina dan juga mengekalkan jisim otot badan kita. Daging mempunyai protein yang berkualiti tinggi, zat besi, vitamin B dan juga zink.

2-AYAM
Ayam juga mengandungi protein yang berkualiti tinggi serta membantu menguatkan tulang. Tapi ingat amalkan makan ayam tanpa kulit dan lebih baik kalau kita goreng atau bakar sahaja kerana nilai kalorinya akan menjadi rendah dan tidak menyumbang kepada pembentukan lemak yang tidak diingini.

IKLAN

3-TELUR
Dalam telur terdapat kandungan nutrisi yang tinggi. Telur mengandungi zink (yang bermanfaat untuk kuku dan juga rambut). Selain itu dalam telur juga terdapat karotenoids seperti lutein dan zeaxanthin iaitu unsur yang selalu terdapat dalam vitamin A. Di dalam telur juga terdapat vitamin D untuk melindungi jantung dan penyakit kanser, Terdapat juga lecithin untuk tingkatkan keupayaan otak dan juga pencernaan lemak.

B) JONAH HILL

Berbaloi Kalau Anda Start Diet Hari Ni, Ini 4 Transformasi Selebriti Yang Membuahkan Hasil!

IKLAN

4-IKAN

Ikan juga mempunyai protein yang sangat tinggi, berkualiti, serta mempunyai kandungan asid lemak omega-3 yang bermanfaat untuk meningkatkan keupayaan tubuh untuk metabolisme lemak dengan cepat. Di dalam ikan terdapat lemak yang sihat sepertimana terdapat pada sayuran hijau, kekacang, minyak zaitun, dan avocado. Asalkan makanan ini tidak di masak bergoreng dan penuh garam.

5-OAT DAN BIJIRAN
Kalau dahulu masyarakat kita lebih biasa dengan coco crunch dan cornflakes, kini kita mulai terdedah dan biasa juga dengan oat dan juga bijirin lain yang mempunyai karbohidrat kompleks yang mudah dan sihat. Makanan seperti ini boleh membantu pembakaran lemak. Selain itu roti gandum dan nasi perang juga merupakan antara sumber yang terbaik.

IKLAN
  1. C) SAM SMITH

Berbaloi Kalau Anda Start Diet Hari Ni, Ini 4 Transformasi Selebriti Yang Membuahkan Hasil!

6-BUAH-BUAHAN DAN SAYURAN
Selalu kalau kita makan berat mesti ada sedikit sayur dan akhirnya selepas makan kita makan buah. Kalau ikut sunnah ramai yang mengamalkan memakan buah sebelum makan makanan berat. Sebenarnya kedua-dua makan ini mempunyai nutrisi yang sungguh tinggi kandungan antioksidanya. Selain itu terdapat juga fiber untuk kita detoks kotoran dan juga lemak dengan efektif.

D) JOHN KRASINSKI

Berbaloi Kalau Anda Start Diet Hari Ni, Ini 4 Transformasi Selebriti Yang Membuahkan Hasil!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI