bmw-ix3-maskulin-1

BMW Malaysia baru saja melancarkan BMW iX3 Edisi Akhir Baharu, sebuah versi terkini dari rangkaian SAV (Kenderaan Aktiviti Sukan) elektrik mewah mereka.

BMW iX3 terbaru ini menggabungkan ciri-ciri estetika M Performance sebagai standard, menambahkan daya tarik yang lebih atletik pada bentuknya yang sudah sporty.

Ia dibangunkan di atas dasar model ‘Impressive’ dan memperkenalkan elemen-elemen M Performance. Antaranya penutup cermin dari gentian karbon, kemasan ambang pintu dari gentian karbon dan spoiler belakang yang elegan.

BMW iX3 Edisi Akhir Baharu: Gabungan Prestasi M Performance dan Kemewahan Elektrik
BMW iX3

Penutup cermin karbon ini bukan hanya menambah keindahan, tetapi juga menonjolkan teknologi tinggi yang ada pada SAV ini. Spoiler belakang yang berwarna hitam berkilat mencipta penampilan yang lebih agresif dan menarik.

Ditambah lagi dengan suspensi M Adaptive, BMW iX3 Edisi Akhir Baharu ini menawarkan pengalaman memandu yang lebih dinamik.

Pemilik boleh memilih antara mod standard yang nyaman atau beralih ke mod Sport untuk pengalaman memandu yang lebih menakjubkan.

KESELAMATAN DAN KENYAMANAN

Kemewahan tidak diabaikan dengan kehadiran bumbung kaca panoramik, sistem penyaman udara tiga zon, kerusi sukan elektrik untuk pemandu dan penumpang depan, serta roda M aerodinamik 20 inci.

Ciri-ciri canggih seperti Pembantu Pemandu Profesional dan Pembantu Parkir Plus menawarkan keselamatan dan kenyamanan tambahan. Selain itu, lampu laser BMW dan sistem audio Harman Kardon melengkapi pengalaman premium.

IKLAN

BMW iX3 Edisi Akhir Baharu: Gabungan Prestasi M Performance dan Kemewahan Elektrik

Dari segi kinerja, BMW iX3 Edisi Akhir Baharu dikuasakan motor elektrik yang efisien, menghasilkan hingga 286 hp dan tork 400 Nm, memungkinkan akselerasi dari 0 ke 100 km/jam dalam hanya 6.8 detik.

Bateri berteknologi tinggi menyediakan jarak jangkauan hingga 461km per cas, menjadikan SAV ini pilihan yang praktis untuk perjalanan jauh.

BMW iX3 Edisi Akhir Baharu: Gabungan Prestasi M Performance dan Kemewahan Elektrik

IKLAN

Tersedia dalam enam warna yang menarik dan pilihan upholsteri kulit Vernasca, BMW iX3 Edisi Akhir Baharu ini juga menawarkan paket pembiayaan yang memudahkan pemilikan.

Menerusi pelan Easy Drive, pembeli dapat menikmati ansuran bulanan serendah RM4,036.00, sementara pelan Straight Line menawarkan ansuran dari RM3,531.00.

BMW iX3 Edisi Akhir Baharu: Gabungan Prestasi M Performance dan Kemewahan Elektrik

PROGRAM BERJADUAL

Pemilik BMW iX3 Edisi Akhir Baharu juga akan mendapat manfaat dari waranti tanpa batas lima tahun dan program servis berjadual percuma. Ia hadir bersama jaminan bateri selama delapan tahun.

IKLAN

Keselamatan dan keselesaan tambahan dijamin dengan bantuan tepi jalan dan talian kemalangan dari BMW, serta servis dalam talian.

Dengan harga jualan RM299,800.00 dan pakej servis tambahan pada harga RM19,800.00,. BMW iX3 Edisi Akhir Baharu menawarkan gabungan kemewahan, teknologi dan kriteria yang membuatnya menjadi pilihan menarik di pasar SAV.

BACA: Kebocoran Minyak Enjin – Punca & Bagaimana Nak Baikinya Dengan Mudah

Untuk informasi lebih lanjut, calon pembeli disarankan untuk mengunjungi laman sesawang BMW atau menghubungi pengedar rasmi BMW Malaysia.

Jangan lupa subscribe atau follow YouTube dan TikTok MASKULIN untuk seleksi video menarik seperti di bawah.

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI