sony playstation 5 ceo sony
Foto: Sony

Dalam tempoh seminggu yang lalu dunia hobi lelaki begitu gempar dan hebih memperkatakan tentang konsol permainan video terbaru keluaran Sony Interactive Entertainment, PlayStation 5 (PS5). Terbaru, CEO-nya, Jim Ryan mengesahkan kesemua PS5 yang dihasilkan telah habis dijual. ‘

Selepas menyaksikan pra-pesanan sebelum ini telah habis ditempah dalam sekelip mata di seluruh dunia maka tidak hairanlah mengapa konsol ini telah habis. Apatah lagi dunia kini sedang berdepan dengan pandemik COVID-19 di mana lebih ramai orang menghabiskan masa di rumah bermain permainan video.

Menjelaskan perkara tersebut kepada agensi berita Rusia TASS, Jim Ryan berkata kesemua konsol PS5 yang dihasilkan telah dijual kesemuanya.

CEO Sony Interactive Entertainment Sahkan Semua PlayStation 5 Habis Dijual
Foto: Sony

“Ya, kesemuanya telah dijual,” jelas CEO Sony Interactive Entertainment ini apabila ditanya tentang jumlah unit dan angka yang terjual.

IKLAN

“Semuaya telah habis dijual. Tahun lalu saya telah berusaha memastikan kami akan mengeluarkan jumlah yang mencukupi untuk permintaan. Dan selepas ini kami akan berusaha memastikan ia akan dihasilkan dengan lebih banyak agar dapat memenuhi permintaan,” tambahnya lagi.

CABARAN BAHARU

Selain itu, dia turut berkongsi kesukaran yang dihadapi Sony untuk melancarkan konsol terbaru mereka di tengah-tengah penularan pandemik yang melanda dunia. Ia merupakan satu cabaran yang belum pernah dilalui oleh syarikat gergasi tersebut.

IKLAN
CEO Sony Interactive Entertainment Sahkan Semua PlayStation 5 Habis Dijual
Foto: Sony

Antara cabaran yang dihadapi ialah tidak dapat melakukan pelancaran menerusi acara besar-besaran. Sebelum ia dilancarkan juga mereka tidak dapat melawat kilang secara terus dan terpaksa menggunakan paltform digital untuk berhubung.

IKLAN

Namun di sebalik segala cabaran tersebut, PS5 terus mendapat sambutan yang sangat luar biasa di kalangan peminat permainan video.

Jangan lupa untuk subscribe YouTube MASKULIN utuk video gaya hidup lelaki terkini.

https://www.youtube.com/watch?v=FOqtUg4Dlt0&t=11s