Sesebuah negara itu tidak akan mempunyai masa yang cerah tanpa generasi belia yang berkualiti. Disebabkan itulah usaha membantu golongan ini amat signifikan dalam melahirkan tenaga kerja serta generasi yang kaya dengan modal insan.

Sebagai pengedar utama Mercedes-Benz di Malaysia, Cycle & Carriage telah mengumumkan sebuah program geran untuk anak muda dan belia yang mempunyai keinginan dan cita-cita tinggi dalam dunia automotif. Ini bukanlah kali pertama program geran ini diperkenalkan oleh mereka.

Malah, program ini telah measuki tahun ketiga. Melihatkan kerjayaan menerusi dua sebelunya, Cycle & Carriage berasa cukup teruja untuk meneruskan program ini bagi tahun ketiga.

Cycle & Carriage Umum Program Pembiayaan Geran Pendidikan Belia 2021 

Objektif utama Cycle & Carriage dalam pemberian geran seumpamanya ialah membantu golongan belia dan anak muda di Malaysia untuk memberi akses kepada kualiti skil teknikal dan pendidikan vokasional. Cycle & Carriage bakal memberikan geran yang ditawarkan kepada calon-calon yang layak untuk tahun 2021.

“Individu yang mempunyai bakat merupakan sasaran utama kami untuk membantu perjalanan mereka. Oleh sebab itu, Cycle & Carriage percaya usaha membantu anak muda ini mampu manfaat kepada industri profesional seperti automotif.

IKLAN

Cycle & Carriage Umum Program Pembiayaan Geran Pendidikan Belia 2021 

“Setiap penerima geran akan mendapat sokongan untuk menyemarakkan lagi semangat mereka dalam bidang akademik dan karier profesional. Kami bersedia untuk menyambut dan menerima mana-mana nak muda berbakat ke dalam rangkaian kami termasuklah penempatan kerja tetap di Cycle & Carriage,” jelas Ketua Pegawai Eksekutif Cycle & Carriage, Wilfrid Foo.

Geran pendidikan ini membuktikan komitmen Cycle & Carriage sebagai salah satu usaha pembangunan sosial terhadap komuniti setempat dan menyokong pendidikan teknikal dan vokasional kebangsaan. Sejak diperkenalkan pada tahun 201, Cycle & Carriage telah membantu melancarkan kerjaya untuk 10 orang anak muda.

Jadi buat anda yang mungkin berminat untuk mendapatkan geran ini boleh ikuti syarat-syarat di bawah:

IKLAN

1. Belia warganegara Malaysia berusia 16 tahun ke atas

2. Sedang mengikuti program atau telah menerima tawaran melanjutkan pendidikan dalam kursus automotif yang mendapat akreditasi dari Jabatan Pembangunan Kemahiran dari Kementerian Sumber Manusia atau Kementerian Pendidikan Tinggi.

3. Pemohon mesti memiliki sekurang-kurangnya kredit dalam mata pelajaran Bahasa Inggeris dan Matematik di peringkat PT3, SPM atau SVM.

IKLAN

4. Datang dari keluarga yang memiliki pendapatan isi rumah RM4,850 ke bawah

Pemohon yang berjaya akan menerima bantuan sehingga RM5,000 untuk pembelajaran maksimum selama tiga tahun. Penerima geran juga akan mendapat peluang intership ketika cuti semester di Cycle & Carriage.

Buat anda yang ingin mememohon boleh layari lama sesawang berikut https://cyclecarriage.com.my/about-us/study-grant-2021/ bermula sekarang sehingga 31 Ogos2021.

Semoga usaha ini mampu membantu anak muda di negara kita mengubah nasib mereka dan membantu pembangunan negara!

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI