Rasanya ramai lelaki di luar sana yang mengalami masalah ini. Anda tidak boleh menyalahkan diri anda berlaku curang atau dikategorikan tidak setia. Kajian menunjukkan bercinta di pejabat merupakan perkara yang paling sering terjadi dengan 62% penjawat awam dan swasta jatuh cinta dengan rakan sekerjanya.

 

Kepada anda yang sudah berpengalaman dalam percintaan dengan rakan sekerja, pasti anda sudah faham yang percintaan sebegini boleh memburukkan lagi keadaan. Ini mungkin akan menganggu pekerjaan anda jika perasaan si dia tidak sama seperti anda.

Fenomena Cinta Terlarang Di Pejabat

Jadi kenapa perkara ini masih terjadi? Menurut UK job-seeking website totaljobs, sebanyak 22% orang bertemu pasangan romantis mereka di tempat kerja. Itu berbanding dengan 13 peratus yang bertemu secara dalam talian, 18 peratus yang menggunakan kawan untuk bersambung, dan 10 peratus terakhir yang melakukannya dengan cara lama yang lama di bar atau kelab malam.

 

Lebih daripada 5,000 pekerja, mendedahkan bahawa dua dari tiga orang akan terjebak dengan percintaan di pejabat. Antara sebabnya kerana mereka banyak menghabiskan masa dengan rakan sekerja berbanding orang di luar pejabat. Kerana itu mereka cenderung dalam perkara ini, walaupun mereka sudah berumah tangga atau sudah mempunyai teman wanita.

IKLAN

Fenomena Cinta Terlarang Di Pejabat

 

Menurut David Brudö, CEO dan pengasas mental well-being app Remente, Kebanyakan orang dewasa menghabiskan sekurang-kurangnya 1,680 jam setahun di pejabat, jadi anda mungkin menghabiskan lebih banyak masa dengan rakan sekerja anda daripada orang lain. Walaupun anda tidak mengatakan apa yang ada di antara rakan sekerja anda, kemungkinan anda akan mempunyai kepentingan bersama.

 

IKLAN

Brudö mengatakan bahawa apabila anda bekerja dengan seseorang, anda dengan cepat dapat mengendalikan keperibadian mereka. Anda akan melihat bagaimana mereka bertindak balas terhadap masalah, bertindak di bawah tekanan, dan berinteraksi dengan rakan sekerja yang lain. Ia juga mudah untuk memulakan perkongsian maklumat peribadi dan mengutamakan kesulitan yang dihadapi di pejabat.

 

Menariknya, kelakuan seseorang di tempat kerja dapat mencerminkan keperibadian yang kita alami dalam hubungan seksual. Mereka yang mempunyai minat terhadapa antara satu sama lain ini sebenarnya sedang berhadapan dengan kekeliruan. Satu atau kedua-dua pasangan mungkin mendapati diri mereka tiba-tiba memandang yang lain dari sudut pandangan seksual.

IKLAN

Fenomena Cinta Terlarang Di Pejabat

 

Jadi bagaimana untuk mengendalikan rakan sekerja anda? Terdapat beberapa petua mudah, termasuk memastikan mereka orang yang sama walaupun waktu bekerja telah tamat. Berhati-hati untuk tidak membiarkan kecenderungan anda dalam perhubungan mengatasi reputasi profesional kerja anda, dan memastikan anda mengetahui dasar syarikat anda secara berturutan.

 

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI