Anak lelaki kepada pasangan tersohor Hollywood, Will Smith dan Jada Pinkett Smith ini bukan calang-calang. Namanya cukup besar lebih-lebih lagi dalam dunia fesyen, pemilihan fesyen yang out of the box melayakkan dia bergelar ikon fesyen untuk generasi muda hari ini.

Ini sebabnya…

Bila Jaden menjadi wajah Kempen Koleksi Wanita Louis Vuitton

Jaden menjadi lelaki pertama dilantik sebagai penghias kempen koleksi wanita Louis Vuitton, untuk musim bunga/panas 2016. Kempen iklan bertema ‘The Heroine’, Jaden menyarung ‘pleated skirt-suit’ yang secara tipikalnya disarung kaum wanita.

Jaden sendiri menyatakan peluang bekerjasama dengan dengan LV merupakan satu kepuasan bagi dirinya yang sukakan sesuatu yang baru.

 

Dirinya adalah kanvas

Setiap kali di karpet merah, Jaden bebas memilih helaian avant garde yang ada kalanya di luar kotak pemikiran kita, terlalu rumit untuk dilihat.

Senang cerita, campak apa sahaja, anak muda ini mampu membawanya dengan penuh keyakinan sekali.

 

IKLAN

Fesyen rambut? Semua Jaden boleh!

Fesyen rambut Jaden yang cukup unik melambangkan stail baru anak muda masa kini.

Bukan sahaja stail bahkan dia ‘nailed it’ setiap warna rambut yang diberi – merah, ombre hijau kuning, semua nampak sempurna.

Bahkan stail braid sebegini juga…

 

Jaden juga seorang musician

Jika tidak menghadiri minggu fesyen, berlakon, Jaden lebih senang menghabiskan masanya menulis lagu. Muziknya juga boleh tahan, vibe boleh buat korang ketagih.

IKLAN

Jadikan G-Dragon sebagai ikon

Sebelum ini kecoh Will Smith terbang ke Seoul, Korea Selatan semata-mata mahu membawa Jaden Smith bertemu dengan ikon muzik, G-Dragon.

Jaden menjadikan anggota kumpulan Big Bang itu sebagai idolanya dalam mengembangkan kariernya sebagai penyanyi rap di Amerika Syarikat.

G Dragon Is My Inspiration.

 

Ke mana sahaja berada, kesihatan kena jaga

Buktinya, di tangan sentiasa ada bekalan mineral water ataupun coconut water supaya kekal hidrasi. Orang kita kena ikut benda ini, tak adalah asyik minum air manis sahaja.Lagi satu hal, pegang botol air pun nampak cool okay…

IKLAN

 

Anime sendiri?

Jaden Smith juga mempunyai anime show sendiri, bertajuk Neo Yokio di Netflix. Best atau tak, korang kena tonton dulu baru kritik.

 

Gigi emas

Ya, pernah mengejutkan ramai bila tampil bergigi emas bersama tas tangan unik. Nak tahu tak tas tangan itu dari rambut Jaden sendiri yang digunting. Boleh aje…

Cool kan….. Pakai apa sahaja nampak elok. Untung sangat!

Sumber : Wanista