People photo created by lookstudio - www.freepik.com

Mungkin perkara ini telah berulang kali anda dengar.

Kebersihan diri dan penjagaan rapi segenap sudut pada bahagian tubuh badam merupakan aspek sangat penting untuk anda tampil sebagai lelaki yang bukan sahaja kemas tetapi kacak. Dan bersih itu bukan merujuk kepada jenis potongan rambut atau apa jua jenis fesyen pakaian anda pergakan.

Bersih itu terletak kepada penjagaan diri yang baik dan sentiasa tampil dengan bau yang segar, wangi serta senantg untuk didekati terutamanya oleh kaum wanita. Bagi mereka lelaki yang menarik adalah lelaki yang sangat mementingkan faktor-faktor seperti MASKULIN nyatakan di atas.

Jika Mahu Tampil Lebih Bergaya & Segak Di Mata Wanita, Jadikan 5 Step Grooming Sebagai Rutin
Business photo created by marymarkevich – www.freepik.com

Perkara yang MASKULIN nyatakan di bawah ini adalah penjagaan ‘basic’ yang telah disepakati oleh wanita bahawa setiap lelaki harus menjaganya dengan baik. Jadi apakah bentuk penjagaan diri yang anda harus lakukan untuk sentiasa tampil segak dan seksi di mata wanita?

Ikutinya di bawah!

IKLAN

TRIM BULU HIDUNG, TELINGA & KENING

Tahukah anda bahawa wanita memandang anda bukan sekadar singgah di matanya sahaja? Si dia akan perasan terutama mengenai bulu-bulu yang tidak sepatutnya muncul pada wajah anda.

Mereka lebih rela untuk berbual bersama lelaki yang mulutnya berbau dari mereka yang bulunya tumbuh di merata tempat. Anda harus memperbaiki penampilan anda dan uruskan bulu-bulu di hidung atau telinga anda agar tidak terlalu kelihatan.

PENJAGAAN GIGI

Kalau kena dengan gaya senyuman anda boleh mencairkan hati wanita. Dan senyuman yang manis adalah senyuman yang disusun dengan kehadiran gigi yang bersih. Gigi anda adalah salah satu daya menarik bagi seseorang wanita.

IKLAN

Ini kerana mereka kerap berada pada paras tersebut dan duduk di meja bertentangan, maka itulah perkara yang mereka akan perasan selalu. Anda boleh bersihkan gigi anda dan melakukan flos gigi seminggu sekali jika mempunyai kesempatan kerana wanita menggemari lelaki yang bergigi putih.

Jika Mahu Tampil Lebih Bergaya & Segak Di Mata Wanita, Jadikan 5 Step Grooming Sebagai Rutin
People photo created by shurkin_son – www.freepik.com

BULU LEHER

Wanita dengan segera akan perasan apabila seseorang lelaki itu memiliki garis leher yang kemas dan licin. Bulu yang tumbuh di leher boleh mencacatkan penampilan anda. Singgah kedai gunting seketika untuk memperbaiki bulu yang tumbuh pada leher anda setelah menggunting rambut anda untuk memperkemaskan penampilan.

IKLAN

KUKU JARI

Hubungan peribadi dan profesional semuanya bermula dengan berjabat tangan – oleh itu penggayaan kuku anda juga haruslah berada pada tahap yang setanding dengan profesionalisma anda. Tiada wanita yang ingin keluar bertemujanji dengan lelaki yang kukunya kelihatan seperti tinggal di hutan berbulan lamanya.

Jika Mahu Tampil Lebih Bergaya & Segak Di Mata Wanita, Jadikan 5 Step Grooming Sebagai Rutin
People photo – www.freepik.com

BAU BADAN & HARUMAN WANGI

Wanita ini cepat perasan jika anda memakai bau-bauan yang berlebihan. Bukan sahaja berkenaan pewangi anda tapi juga berkenaan mandian badan yang anda kadangkala pakai selepas pulang dari gimnasium.Gunakan mandian badan tanpa bau yang kuat seperti mandian badan yang bebas dari wangian. Pasti terasa segar.

Lakukan lima step grooming di atas pasti anda akan sentiasa tampil kemas, bersih dan bergaya. Bukan sahaja anda akan mudah didekati tetapi keyakinan diri juga akan bertambah. Jangan lupa subscribe channel Telegram MASKULIN untuk update terkini!

https://www.youtube.com/watch?v=5mj-H7JM21w

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI