Abang pilih yang mana? Perawan  ke Janda? Perasan tak kebelakangan ini, remain lelaki bujang berkahwin dengan janda? Fakta menunjukkan janda lebih laku dari anak dara di Malaysia ni. Ini antara sebab-sebab mengapa Janda lagi popular dikalangan lelaki berbanding anak dara.

 

 

1)      Penjagaan badan

Biasalah, nama pun janda, mestilah lembik sana sini, terutamanya janda yang sudah mempunyai anak. Namun janda dilihat sebagai wanita yang lebih bijak mengendalikan diri. Ini berbeza dari anak dara melayu terutamanya, mereka menyangkakan lelaki lebih gemar kepada badan mereka yang masih bergetah, jadi mereka kurang menjaga penampilan diri. Kerana itu lelaki lebih tertarik dengan janda berbanding anak dara.

 Kami Beri 4 Sebab Mengapa Lelaki Bujang Lebih Melilih Janda Berbanding Anak Dara, No. 4 Tu Lain Macam Bunyinya

IKLAN

2)      Berpengalaman

Janda ni dah ada pengalaman menguruskan suami ketika masih bergelar isteri. Ini bukan saja terletak pada ruang tidur saja, ini juga termasuk dengan makan minum dan pakaian harian suami. Lelaki berasa janda lebih sesuai dijadikan isteri kerana sifat mereka yang sudah tahu semua perkara.

 Kami Beri 4 Sebab Mengapa Lelaki Bujang Lebih Melilih Janda Berbanding Anak Dara, No. 4 Tu Lain Macam Bunyinya

IKLAN

3)      Berdikari

Janda dilihat sebagai wanita yang paling bijak menguruskan hal sendiri. Mengapa? Ini kerana ketika ia masih bergelar isteri orang, dia bergantung pada suami. Jadi janda akan lebih bijak menguruskan masa berbanding anak dara kerana mereka menyangkakan tiada sesiapa lagi mahukan mereka. Ini antara faktor yang mecuit hati teruna, melihat wanita yang pandai menguruskan diri, mereka pasti memilih janda sebagai isteri.

 Kami Beri 4 Sebab Mengapa Lelaki Bujang Lebih Melilih Janda Berbanding Anak Dara, No. 4 Tu Lain Macam Bunyinya

IKLAN

4)      Mulut manis seperti membuka kilang gula di tepi bibir

Jangan salahkan sesiapa dalam hal ini. Semuanya kerana pengalaman dan situasi. Bezanya anak dara dengan janda, anak dara tiada pengalaman dalam urusan “mulut manis”, jadi potensi untuk mereka di tolak lelaki sangat tinggi. Mereka ini tidak pandai mengendali masalah berkaitan dengan cinta. Manakala janda, mereka tentunya sudah mempunyai pengalaman, jadi untuk mereka membuka kilang gula di tepi bibir itu tiada masalah lah.

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI