Rasanya tidak lengkap bagi seorang lelaki tidak memakai jam tangan. Lagi pun tidak banyak aksesori pelengkap gaya yang mempunyai pelbagai fungsi boleh dipakai oleh lelaki.

Berbeza dengan wanita yang boleh memakai pelbagai aksesori di segenap tubuh badan mereka.

Sebab itulah ramai menganggap jam tangan merupakan mahkota pelengkap pergelangan tangan lelaki.

Terdapat pelbagai jenis jam dan jenama yang terdapat di pasaran. Dan tahukah anda bahawa jam yang anda pakai boleh menunjukkan kepada umum tentang personaliti anda!

LELAKI BERJAYA & BEKERJA KERAS

Ketahui Personaliti Diri Anda Berdasarkan Jenis Jam Yang Dipakai

Apakah jenama yang sering disinonimkan dengan seseorang yang dari zero kepada heri? Jenama Rolex merupakan simbol status kejayaan dan paling mudah dikenal pasti oleh ramai orang walaupun bukan penggemar jam.

Lelaki yang memakai Rolex secara tidak langsung ingin menyatakan bahawa dia seorang yang bersedia untuk bekerja keras demi mencapai kejayaan. Pilihan gaya anda juga seiring dengan status baru yang dikecapi.

IKLAN

LELAKI YANG BERKUASA & BERPENGARUH

Ketahui Personaliti Diri Anda Berdasarkan Jenis Jam Yang Dipakai

Terdapat ramai lelaki berjaya tetapi tidak semuanya mempunyai kuasa dan pengaruh. Ia adalah perkara yang tidak boleh dijual beli semata. Disebabkan itulah tidak semua lelaki boleh menggayakan jam Patek Philippe. Ini jam yang biasa menjadi pilihan lelaki berpengaruh.

Jam pilihan anda ini bukan sahaja melambangkan kemewahan tetapi juga kekuasaan. Disebabkan itulah ia menjadi rebutan ramai lelaki.

LELAKI PENGGEMAR AKTIVITI LASAK

Ketahui Personaliti Diri Anda Berdasarkan Jenis Jam Yang Dipakai

IKLAN

Lelaki yang memakai jam tangan berjenama Breitling dan OMEGA sering kali dianggap sebagai lelaki yang gemarkan aktviti lasak. Ini kerana kaitan jenama ini dengan juru terbang dan juga filem-filem James Bond.

Kedua-dua jenama ini menawarkan keseimbangan di natara kemewahan dan juga aktiviti lasak. Bagi lelaki yang memakai jam tangan jkenis ini dia mempunyai personaliti lasak dan sukakan cabaran luar.

SISI SOFISTIKATED

Ketahui Personaliti Diri Anda Berdasarkan Jenis Jam Yang Dipakai

IKLAN

Bagi perempuan anda adalah lelaki yang penuh misteri namun mempunyai daya tarikan yang cukup seksi. Lelaki yang memilih jam tangan Cartier contohnya gemar akan rekaan yang lebih sofistikated, lain daripada yang lain serta lebih unik.

Anda kadangkala dianggap sebagai seorang yang eksentrik namun dalam pada masa yang sama menyerlah dalam keramaian.

KAKI FITNESS

Ketahui Personaliti Diri Anda Berdasarkan Jenis Jam Yang Dipakai

Bagi lelaki yang gemarkan aktviti fitness jam tangan pintar pasti jadi pilihan. Antaranya ialah Apple Watch atau Samsung Galaxy Watch. Jam ini mampu melakukan pengesanan GPS untuk aktiviti larian atau berbasikal.

Ia juga boleh membaca kadar degupan jantung dan juga pelbagai kesihatan diri. Lekai kaki fitness memang pasti memilih jam tangan jenis ini.

Jika anda mencari barangan aksesori lelaki yang murah pada diaskuan hebat boleh dapatkan di sini!

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI