Kuala Lumpur Fashion Week (KLFW) kembali lagi untuk tahun ke 11 penganjurannya, dengan 50 pereka fesyen dan jenama bakal tampil mempersembahkan koleksi mereka di pentas peragaan ternama itu.

Berbeza dengan tahun sebelumnya, KLFW 2023 kali ini akan diadakan di tujuh lokasi berbeza bagi setiap tujuh hari penganjurannya, bermula 21 hingga 22 Ogos 2023.

Lokasi pentas peragaan KLFW 2023 adalah di Sofitel Damansara, Parkroyal Collection Kuala Lumpur (KL), Shangri-La KL, Platinum Park KL, ALoft KL Sentral, Boathouse KL, dan Intercontinental KL.

KLFW2023: Tujuh Hari, Tujuh Lokasi, Tujuh Pereka BaharuKLFW2023: Tujuh Hari, Tujuh Lokasi, Tujuh Pereka Baharu

IKLAN

KLFW2023: Tujuh Hari, Tujuh Lokasi, Tujuh Pereka BaharuKLFW2023: Tujuh Hari, Tujuh Lokasi, Tujuh Pereka Baharu KLFW2023: Tujuh Hari, Tujuh Lokasi, Tujuh Pereka Baharu KLFW2023: Tujuh Hari, Tujuh Lokasi, Tujuh Pereka Baharu KLFW2023: Tujuh Hari, Tujuh Lokasi, Tujuh Pereka Baharu

Selain itu, tujuh pereka fesyen akan membuat kemunculan pertama di pentas KLFW 2023 ini.

IKLAN

Selepas sedekad mengetengahkan pereka dan fesyen Malaysia, acara fesyen tahunan itu tampil dengan format baharu untuk menawarkan kepelbagaian kepada pereka dan tetamu yang hadir.

“Sejak penubuhan kami pada 2013, kami bernasib baik untuk mencapai jisim kritikal dan keterlihatan yang meluas, tidak sedikit kerana sokongan tidak berbelah bahagi daripada pereka, penaja, rakan kongsi dan sudah tentu komuniti celik fesyen Malaysia,” kata Pengasas KLFW, Andrew Tan.

IKLAN
KLFW2023: Tujuh Hari, Tujuh Lokasi, Tujuh Pereka Baharu
Foto: Pengasas Kuala Lumpur Fashion Week, Andrew Tan.

“Untuk KLFW 2023, visi kami adalah untuk mengurangkan statik dan gangguan demi memastikan tumpuan kekal kembali kepada reka bentuk, kreativiti dan keinginan untuk memajukan fesyen,” tambahnya.

Untuk maklumat lanjut mengenai acara fesyen tahunan kali ini, layari laman web rasmi KL Fashion Week atau ikuti akaun rasmi mereka di Facebook dan Instagram.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI