Jenama fesyen terkemuka dunia kini dilihat semakin terbuka melakukan kolaborasi dentgan pelnagai judul manga atau anime. Satu demi satu jenama popular mengetengahkan idea dan konsep kolaborasi yang cukup dinantikan penggemar dari dua dunia berbeza.

Populariti anime pada era 90-an banyak mempengaruhi budaya popular masa kini. Mereka yang dulu masih kanak-kanak dan remaja kini sudah menjadi insan dewasa. Salah satu anime sangat popular ialah Pokemon.

Nama seperti Ash, Misty, dan Pikachu pasti tidak asing laghi. Sempena meraikan dunia ikonik ini, dan ulang tahun ke-25 Pokémon tahun ini, Levi’s hadir dengan koleksi penuh ceria Levi’s x Pokémon yang berinspirasikan era ‘90-an.

Koleksi Kolaborasi Levi’s x Pokemon, Menggamit Momen Ikonik Lampau

“Menyeronokkan apabila mendengar ramai yang berkongsi cinta mereka pada Pokémon. Masingmasing punyai watak kegemaran tersendiri. Jadi apabila kami berpeluang untuk bermain dan menghasilkan pelbagai rekaan daripada watak ikonik Pokémon ini, ia menjadi pengalaman yang amat istimewa.

“Koleksi hebat ini memberi penghormatan serta meraikan dunia Pokémon, dan ia sesuatu yang menarik apabila dapat menggabungkan sejarah dan ikon kami dengan mereka – ia menimbulkan nostalgia dan rasa optimistik, dengan sedikit unsur eskapisme.” – Karyn Hillman, Ketua Pegawai Produk di Levi Strauss & Co.

IKLAN

HIMPUNAN KOLEKSI

Diilhamkan daripada musim pertama siri animasi asli Pokémon, koleksi ini merangkumi himpunan denim, helaian kemeja, kemeja-T, celana pendek, fleece dan aksesori yang menampilkan grafik serta cetakan watak-watak popular animasi itu, di samping gambaran persekitaran hutan dalam persekitaran Kanto.

Antara helaian yang mencuri perhatian ialah Jaket Vintaj Fit Trucker stail ’90-an, yang menonjolkan sulaman besar Pikachu dan tampalan bentuk panahan kilat untuk Pokémon berjenis elektrik.

Koleksi Kolaborasi Levi’s x Pokemon, Menggamit Momen Ikonik Lampau

Koleksi Kolaborasi Levi’s x Pokemon, Menggamit Momen Ikonik Lampau

IKLAN

“Pada sambutan ulangtahun ke-25 ini, jenama Pokémon meraikan legasinya dalam budaya pop bersama peminat-peminat di seluruh dunia. Rakan-rakan kami di Levi’s telah mengembangkan koleksi yang menampilkan ikon daripada francais ini yang menggabungkan semangat era ketika Pokémon pertama kali dilancarkan bersama kesedaran terhadap gaya zaman ini dengan cara yang hanya dapat dilakukan olej Levi’s.

BACA: Jenama Seluar Jean & Denim Berkualiti Tinggi Dari Jepun, Diiktiraf Terbaik Di Dunia

“Ini adalah kolaborasi yang menyeronokkan bersama Levi’s untuk melihat kembali asal-usul Pokémon, sekali gus menawarkan peminat yang membesar dengan jenama ini dan mereka yang mengikuti trend terkini sebagai salah satu cara untuk menggabungkan nostalgia Pokémon yang pintar serta comel dalam penataan gaya mereka. ” jelas Amy Sachtleben, Pengarah Perlesenan di The Pokémon Company International.

IKLAN

KARAKTER LEGENDA

Selain itu, koleksi menarik yang lain tidak kurang menariknya ialah t-shirt dengan watak Ash, Misty dan Pokémon daripada musim pertama.

Koleksi Kolaborasi Levi’s x Pokemon, Menggamit Momen Ikonik Lampau

Aksesori juga tidak ketinggalan disuntik dengan elemen Pokémon, seperti topi trucker merah dan putih yang seakan sama dipakai Ash Ketchum dalam siri itu. Juga ada topi beanie kait Pikachu dengan telinga kuning tiga dimensi.

Turut dipersembahkan ialah beg gim Pokémon dengan cetakan flora, beg silang Poké Ball serta beg pouch klip dengan sulaman watak Pokémon di bahagian depan. Dan untuk barangan runcit, koleksi ini menyerlahkan jenama Pokémon pada tampalan belakang Levi’s dan Red Tabs yang meniru rona merah dan putih Poké Ball.

Berharga antara RM49 ke RM429, himpunan Levi’s x Pokémon ini akan menjengah peminat secara pra-pesanan menerusi www.levi.com.my mulai 10 Februari 2021, sebelum dibawa ke butik Levi’s seluruh negara mulai 15 Februari 2021.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI