Kumpulan rock terkenal Amerika, Mr. Big akan membuat persembahan dalam jelajah akhir mereka ke seluruh dunia yang dinamakan “The BIG Finish“. Kumpulan yang ditubuhkan pada 1988 ini terkenal dengan lagu-lagu hits “To Be With You“, “Just Take My Heart” dan “Wild World“. Mereka telah memulakan jelajah mereka pada 20 Julai lalu, dengan Jepun sebagai destinasi pertama.

Kuala Lumpur Penutup Konsert Jelajah Mr. Big

Dibawakan oleh Shiraz Projects, Mr. Big akan tampil beraksi di Kuala Lumpur pada 14 Ogos 2023, sebagai persinggahan terakhir dalam rangkaian Asia “The BIG Finish” mereka.

“Dengan durasi lebih 35 tahun dalam industri muzik dan pelbagai hits, kami teruja untuk membawa Mr. Big yang merupakan kumpulan legenda ke Kuala Lumpur dalam jelajah istimewa ini”, kata Shirazdeen Karim selaku pengarah Shiraz Projects. Kumpulan itu akan membuat persembahan di Zepp KL, sebuah lokasi strategik tengah kotaraya.

IKLAN

Mr. Big terdiri daripada vokalis utama Eric Martin, pemain bass/vokalis Billy Sheehan dan pemain gitar/vokalis Paul Gilbert. Turut menyertai mereka dalam jelajah ini adalah pemain dram, Nick D’VIrgilio, mengantikan pemain dram/vokalis Pat Torpey yang meninggal dunia pada 2018.

Kuala Lumpur Penutup Konsert Jelajah Mr. Big
Foto: Vokalis utama, Eric Martin.
Kuala Lumpur Penutup Konsert Jelajah Mr. Big
Foto: Pemain bass/vokalis, Billy Sheehan.
Kuala Lumpur Penutup Konsert Jelajah Mr. Big
Foto: Pemain gitar/vokalis, Paul Gilbert.

Termasuk dalam senarai lagu konsert The BIG Finish ini kelak adalah lagu-lagu dari album yang meraih penjualan platinum iaitu album yang dihasilkan pada tahun 1991, Lean Into It.

IKLAN

“Kami akan mempersembahkan album Lean Into It secara keseluruhan, termasuk hit No. 1 kami, “To Be With You”, kata mereka menerusi satu hantaran di laman sosial Facebook.

Terkenal kerana menggabungkan pelbagai gaya seperti hard rock dan pop, Mr. Big sangat tidak sabar untuk bermain untuk peminat mereka buat kali terakhir.

IKLAN

Kuala Lumpur Penutup Konsert Jelajah Mr. Big

Tiket telah mula dijual pada 11 Mei 2023 lalu di platform tiket www.myticket.asia dengan harga bermula RM258 hingga RM700. Untuk berita terkini dan kemas kini tentang konsert ini, sila lawati platform media sosial Shiraz Projects.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI