Jangan terkejut jika sekiranya ramai wanita di luar sana yang tergila-gilakan lelaki berbulu dada. Ramai wanita yang mengatakan lelaki yang berbulu dada ni seksi, menawan dan mempunyai ciri maskulin yang sejati.

Lelaki Berbulu Dada Lebih Jadi Rebutan

#1 Sukar Untuk ‘Berpeluh’

Kenapa lelaki yang berbulu dada sukar untuk berpeluh? Sebenarnya, bulu-bulu di bahagan dada mereka telah menyembunyikan kehadiran peluh supaya tidak jelas kelihatan.

#2 Tidak Dijangkiti Panau & Penyakit Kulit 

Kulit yang dilindungi dengan bulu dada menyebabkan peluang untuk lelaki itu dijangkiti oleh apa-apa penyakit kulit sangat berkurangan. Sekirany anda tidak percaya, cuba lihat pada bahagian ketiak anda. Pernahkah bahagian ini dijangkiti penyakit kurap ataupun panau?

IKLAN

Lelaki Berbulu Dada Lebih Jadi Rebutan

# 3 Meningkatkan Hormon Testosteron

Apa benar dakwaan ini?Berdasarkan kajian dari Nida Chammas, perunding endocrinologist di Hospital Churchill menyatakan leleki berbulu dada merupakan penanda aras kepada kesihatan hormon testosteron mereka. Bukanlah bermaksud lelaki yang tidak berbulu dada tidak sihat paras hormonnya. Namun, lelaki berbulu dada reseptor di kulit mereka adalah lebih responsif kepda sentuhan.

IKLAN

#4 Nampak Kejantanan

Mereka yang memiliki bulu dada terbukti adalah lelaki tulen. Ini kerana, bulu dada selalunya hanya dimiliki oleh lelaki sahaja. Jika terdapat perempuan yang memiliki bulu dada selebat bulu dada lelaki, ia bermaksud perempuan itu adalah sotong atapun separa-wanita.

#5 Pelindung Wanita

IKLAN

Lelaki yang memiliki bulu dada dikatakan menjadi pelindung kepada wanita. Banyak perempuan yang suka dengan lelaki yang dadanya berbulu kerana menganggap bulu dada lelaki itu boleh memberi kasih sayang yang diinginkan. Ada juga yang beranggapan bulu dada boleh membawa rezeki kepada pasangan suami isteri itu jika suami berbulu dadanya.

Lelaki Berbulu Dada Lebih Jadi Rebutan

#6 Lebih Bijak
Kajian daripada Dr Aikarakudy Alias, Seorang pakar psikiatri Amerika Syarikat, mendakwa lelaki berbulu dada banyak dijumpai dikalangan doktor berbanding penduduk umum. Dia juga mendapati 45% daripada doktor lelaki adalah ‘berbulu’ berbanding kurang daripada 10 peratus lelaki secara umumnya.

 

 

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI