Lelaki Ini Kongsi 16 Produk ‘Head To Toe’ Yang ‘Best Gila’ & Wajib Cari Di Drugstore!

3248

Memang banyak produk drugstore dari ‘head to toe’ yang terbaik setanding produk mahal. Bila sudah banyak, naik buntu pula nak memilih produk drugstore yang mana satu sesuai dan wajib dibeli.

Anda tidak perlu bimbang perkongsian pengalaman Herry Rozular menggunakan 16 produk penjagaan diri ini boleh anda jadikan panduan. Paling penting hanya beli di drugstore dan harganya berpatutan.

Semoga dengan adanya penerangan ini akan memudahkan anda untuk memilih.

Product drugstore yang so far okay and best gila!

Semua product dekat bawah ni boleh cari dekat Guardian, Watson, Caring. Harga of course la lain-lain sebab kadang-kadang if diorang ada sale so agak berbeza. Bawah ni alternatif untuk korang ya if buntu dah nak pakai apa. Saya share berdasarkan apa yang saya pernah cuba and berdasarkan kawan-kawan saya dah pakai & dorang cerita best.

Sila baca caption gambar ye untuk details semua product bawah ni. Insya Allah next post banyak lagi product best-best saya review ya ?

1. Simple Kind To Eyes Revitalising Eye Roll-On

Mata panda? Lebam macam kena tumbuk je kan? Okay nah cari product ni. Tak mahal bawah RM25 if tak silap. Lupa. Tapi if ada masalah eyebag tu boleh la pakai yang ni. Serius memang best. Sejuk je mata.

2. Watsons Nose Pore Strip & Biore Cleansing Strips Pore Pack

Blackhead/whitehead. Sape je kan suka tengok hidung tu ada blackhead. Nampak kotor sangat. Nah cuba pore pack ni. Guardian pun ada pore pack ni. Cara pakai dia, WAJIB BASAHKAN HIDUNG DULU. Pastu tempek je benda alah ni. Biarkan sampai pelekat tu dah mengeras then cabut je. Insya Allah mencanak-canak blackhead keluar melekat kat pore pack tu.

Harga of course la lain-lain. Dulu saya pakai Biore tu. Tapi sekarang pakai Guardian punya sebabnya Guardian time tu sale, RM6 je utk 10 sekeping if tak silap. Biore punya dalam RM13 camtu. Selamat mencubaaa!

3. Vaseline Nourishing Hand Lotion

Ni pulak hand lotion. Kalau rasa kuku tak cantik tu, boleh pakai la yang ni. Ni siap boleh kuatkan kuku lagi. Kalau keliling kuku-kuku tu macam skin tak sihat sangat then haa ni la makan dia. Harga bawah RM10.

4. Biore UV Perfect Milk

Haa this one untuk orang yang oily skin. Apa ni? Ni sunblock. Percayalah sunblock ni memang terbaik, pakai memang tak berminyak pun. Memang elok untuk orang yang oily skin. So lepas ni jangan salah beli dah ya. Beli yang ni. Sebab Biore ni ada banyak jenis. So this one untuk oily skin. Harga tak sure tapi dalam bawah RM40 je. Yang best nya boleh pakai kat badan & muka. Jimatsss!

5. Sunplay Skin Aqua UV Whitening Moisture Gel

This one pulak sunblock jugak, and yang ni untuk normal skin. Pun sama, boleh pakai kat badan & muka. So jangan malas-malas sapu ye kalau nak keluar tu ? pun sama harga bawah RM40 je.

6. Nano White Intensive Brightening Serum

Haa yang ni serum. Serum untuk mencerah dari NANO White. If akak ada jeragat ke, parut ke boleh la cuba yang ni. If tak silap harga dia bawah RM70. Boleh survey ya nanti.

7. Rosken Dry Skin Cream

Yang ni PALING BEST!! Lotion untuk skin kering. Memang dalam masa 4 hari skin akan lembap gila-gila wehh. Tak tipuuu. Bau dia takda la wangi, macam ubat-ubat sikit tapi takda la busuk pun. Tp serius if skin kering pakai la. Dulu tangan saya kering, pakai benda ni alhamdulillah smpai sekarang okay dah. Harga bawah RM20.

8. Simple Micellar Cleansing Wipes

Haa ni untuk akak-akak make up tu kalau nak solat, beli benda ni buat lap make up tu. Simpan dalam beg. Kenapa saya suka brand Simple ni? Sebab dia punya no perfume, chemical. So good for skin!

9. Cosmoderm Tea Tree Oil Anti Blemish

Haaa ni untuk yang ada jerawat. Apa ni? Saya panggil “ubat jerawat” hahaha. Nak tido malam, cuci muka bersih-bersih then sapu je nipis-nipis benda ni kat cik jerawat. Insya Allah mujarab. Brand Cosmoderm ni. Harga bawah RM25. Cubalah yang ada jerawat tu. Biasa kalau sapu dalam 2, 3 hari dah kecut dah.

10. Ellips Hair Vitamin

Ni pulokk hair vitamin. Saya pakai yang kanan tu ha. Best. Tu harga kat situ. Memang rambut lembut sangat-sangat lepas pakai.

11. L’Oreal Elseve Extraordinary Oil

L’Oreal Elseve Extraordinary Oil. Yang ni best jugak, bau dia pehhh wangi gila okay. Yang ni pulak saya pakai kalau nak tido malam. Contohnya la kan, esok tu kalau plan nak shampoo, malam ni saya pakai then tido. So macam dia merawat masa tido la haa.

12. L’Oreal Pure Clay Mask

Yang ni pulak clay mask. Yang cari clay mask tu boleh cuba yang ni. Ada tiga jenis. Illuminating, hydration and anti pores. Contohnya kalau skin oily, then ambik yang anti pores tu. Kalau dry ambik hydration. Kalau nak glow-glow ambik illuminating tu. Tu harga diskaun tau. Yang tak pernah cuba ber-clay mask ni patut cuba. Then nanti berterima kasih la kat saya sebab dia memang best ?

13. Hada Labo Blemish & Oil Control Foaming Wash

Selain Cetaphil, yang oily & acne skin tu boleh cuba pakai yang ni. Ni pun okay untuk skin berjerawat & berminyak. If Cetaphil habis or takda, ambik yang ni. Harga tak pastii

14. Hada Labo Hydrating Lotion

Ni pulak kalau dry skin, boleh pakai hydrating lotion ni. Kalau oily jangan pakai. Tak sesuai. Makin berminyak nanti skin tu. Yang ni memang elok untuk orang yang dry skin tu.

15. Clean & Clear Oil Control Film

Khas untuk akak-akak, abang-abang oily skin. Beli la benda ni. Tak tipu memang hilang terus minyak kat muka. Dia jenis macam kertas tapi lagi lembut dari kertas. Ambik then dab dab slow-slow kat muka, lepas tu silalah terpesona tengok minyak muka masing-masing tu ? Harga bawah RM15.

16. Cosmoderm Vitamin E Facial Scrub 

Selain scrub St Ives, scrub ni pun not bad okay. If selalu habis St Ives tu, boleh la cuba yang ni. Siap ada vitamin E lagi. Vitamin E tu elok untuk halang skin dari berkedut. Harga tak sure. Bawah RM25 rasanya.