Dalam beberapa hari ini telah tular di mana kelibat seorang lelaki yang dilihat sentiasa mengekori Lionel Messi ke mana sahaja dia pergi.

Lebih menarik ketika Messi yang kini berakhir di MLS Amerika Syarikat bersama pasukan Inter Miami du atas padang pun lelaki tersebut dilihat berada di tepi padang mengekorinya dengan penuh teliti.

Peminat bole sepak terutamanya Messi mula perasan kehadiran lelaki ini dalam beberapa perlawanan. Penghijrahan Messi ke MLS merupakan satu detik bersejarah bukan sahaja untuk liga MLS tetapi bola sepak Amerika Syarikat secara keseluruhannya.

Lelaki Misteri Ekori Messi, Rupanya Bodyguard Diupah Oleh David Beckham

Pada Jun lalu, pemilik Inter Miami, Jorge Mas berkata dengan ketibaan Messi, faktor keselamatan perlu dipertingkatkan sama ada untuk perlawanan di tempat sendiri atau di tempat lawan.

IKLAN

“Kami berpengalaman melihat bagaimana peminat fanatik Messi ketika dia bersama pasukan Argentina melakukan latihan di sini. Oleh itu, kami perlu bersedia dengan sebaik mungkin,” tambahnya lagi.

DI MANA SAHAJA

Justeru peminat mula tertanya-tanya siapakah lelaki misteri yang mempunyai badan cukup tegap ini yang sentiasa mengekori Messi tersebut.

Lelaki Misteri Ekori Messi, Rupanya Bodyguard Diupah Oleh David Beckham

Memetik laporan Givemesport, lelaki misteri tersebut ialah pengawal peribadi yang diberikan tugasan oleh David Beckham yang juga pemilik bersama Inter Miami untuk melindungi pemain terbaik sepanjang zaman tersebut.

IKLAN

Sama ada ketika Messi berjalan dari bas ke bilik persalinan atau di atas padang, kelibatnya pasti akan kelihatan mengekori dengan penuh perhatian. Memang jelas nampak dia mengambil tugasnya dengan sangat serius.

Bila fikirkan semula tindakan dari Inter Miami ini masuk akal juga kerana sesetengah peminat fanatik tidak mematuhi peraturan dan cuba menceroboh padang untuk mendekati pemain kegemaran mereka, apatah lagi berstatus legenda seperti Messi.

Lelaki Misteri Ekori Messi, Rupanya Bodyguard Diupah Oleh David Beckham

Lihat sahaja apa yang pernah berlaku kepada Jack Grealish ketika mewakili Aston Villa di mana dia diserang oleh seorang penyokong dari Birmingham City. Perkara itu berlaku dalam sekelip mata.

IKLAN

Dabid Beckham mungkin tidak mahu perkara seperti itu berlaku kepada pemain bintang mereka. Apabila seseorang yang cukup misteri seperti seperti pengawal peribadi Messi ini muncul, sangat sedikit yang diketahui tentang dia, adalah wajar untuk khabar angin cepat muncul dan cerita menjadi liar tentang latar belakangnya.

Namun terdapat khabar angin mengatakan dia merupakan seorang bekas pegawai pasukan khas Amerika dan mungkin telah berkhidmat untuk tentera Amerika Syarikat dan mempunyai pengalaman luas di Iraq dan Afghanistan.

Memandangkan besarnya kuasa bintang Messi, adalah masuk akal untuk lelaki yang ditugaskan untuk melindunginya dalam apa jua cara untuk menjadi seorang yang mempunyai latar belakang berasaskan pertempuran yang begitu meluas.

Kita pastinya tidak boleh menuduh Inter Miami tidak mengambil serius keselamatan bintang mereka.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI