Dalam dunia sekarang sudah tak ada istilah pelik untuk apa jua perkara yang bagi kita sebelum ini memang tak masuk akal.

Ini terutamanya bila bercakap tentang kesihatan. Manusia kadangkala akan lakukan apa sahaja untuk menyembuhkan diri mereka dari penyakit atau ras sakit yang buta mereka rasa tak selesa.

Tapi pernahkah anda dengar orang guna sperma sendiri untuk merawat diri?

Inilah yang telah berlaku kepada seorang pemuda berusia 33 tahun di Dublin, Ireland. Kisahnya seorang pesakit telah membuat sekumpulan doktor pening dengan kondisinya.

Lelaki Suntik Sperma Sendiri Dalam Badan Kerana Ingin Rawat Sakit Belakang
Tangannya yang bengkak dan mengalami ruam membuatkan doktor berasa hairan.

Dari laporan Metro.co.uk, leaki tersebut cuba menyembuhkan rasa sakit belakangnya dengan menyuntik sperma sendiri ke dalam badannya kerana mempercayai ia mampu menyembuhkannya.

IKLAN

Dia yang dimasukkan ke sebuah hospital di Dublin dikatakan melakukan perkara tersebut selama setahun setengah sebelum petugas perubatan dapat tahu apa sebenarnya yang berlaku.

BACA: 10 Bahan Dilarang Digunakan Dalam Produk Kesihatan, Ada Yang Boleh Rosakkan Organ 

TERBONGKAR

Segalanya terbongkar selepas dia menemui doktor untuk mendapatkan rawatan sakit belakang di hospital tetapi doktor pelik kerana mendapati lengannya bengkak dan mengalami ruam kemerah-merahan.

IKLAN

Menyangka dia menyuntik sejenis ubat, doktor memberitahu bahan terebut mungkin menyebabkan dia telah alami jangkitan selulitis.

Selepas ditanya dia akhirnya mengaku telah melakukan suntikan sperma sebanyak satu dos secara bulanan selama 18 bulan berturut-turut dengan menggunakan jarum hipodermik yang dibelinya secara online.

IKLAN
Lelaki Suntik Sperma Sendiri Dalam Badan Kerana Ingin Rawat Sakit Belakang
Doktor melakukan X-ray untuk melihat apakah keganjilan yang mungkin berlaku.

Namun suntikan itu tidak menjadikan dirinya bertambah baik, bahkan terpaksa bermalam selama beberapa hari di hospital untuk dirawat.

Sebelum doktor sempat melakukan pemeriksaan lanjut untuk membuang sperma dari badannya dia telah melarikan diri.

Ini merupakan satu kes yang agak pelik dan unik. Sehingga kini tiada sebarang kaedah perubatan moden yang menggunakan sperma manusia ke atas manusia. Malah doktor juga ujian terhadap kesan sperma ke atas urat dan otot manusia tidak pernah dibuat. Semoga lelaki tersebut menemui rawatan yang betul untuk sakit belakangnya.

Risau nanti bukan belakangnya sahaja sakit tetapi di bahagian ‘itu’ pula yang cedera akibat ingin dapatkan sumber suntikan.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI