Semenjak Suzuki mula lenyap dari pasaran Malaysia, peminat jenama tersebut semakin sukar mendapatkan kenderaan yang agak style dari keluaran mereka.

Namun baru-baru, sebuah portal auto melaporkan beberapa unit Suzuki Jimny akan dibawa ke negara ini menerusi pengedar kereta recond.

Dari mana popularnya Suzuki Jimny ini?

SUV cilik ini dikatakan mula menjadi rebutan ramai apabila Suzuki Jimny memasuki beberapa jiran seperti Singapura dan juga Thailand.

Sehubungan itu pengedar kereta recond, Hamza Motors nampaknya kini sedang giat melakukan promosi Mega Sale pertengahan tahun.

Lelaki Yang Pakai Suzuki Jimny Dikategorikan Nampak Garang Tetapi Seksi?

IKLAN

Antara tawarannya, dua unit Jimny yang ditampilkan dari jenis Jimny kei-car dan Jimny Sierra dan ia mendapat perhatian ramai sejak kebelakangan ini.

Info tentang enjin

SUV 4WD cilik ini dipasarkan sebagai kei-car di negara asal dengan enjin 660 cc manakala untuk pasaran luar pula, Jimny dibekalkan dengan enjin 1.5 liter.

IKLAN

Kedua-dua varian Jimny ini hadir dengan penawaran transmisi manual lima nisbah kelajuan atau automatik empat nisbah kelajuan.

Lelaki Yang Pakai Suzuki Jimny Dikategorikan Nampak Garang Tetapi Seksi?

IKLAN

Unit keluaran 2018

Berdasarkan info dalam media sosial, kesemua unit Jimny ini masih dalam perjalanan dari Jepun dan ia merupakan unit keluaran 2018.

Walau bagaimanapun, ia dibenarkan diimport masuk sebagai kenderaan terpakai untuk kegunaan para peminatnya.

Harga jualan untuk jip kecil molek ini pula bermula dari RM168,000 untuk model 660 cc manakala varian 1.5 liter pula sedikit mahal, mencecah RM198,000.

Sumber : careta.my

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI