Pisang semestinya baik untuk anda yang sedang berdiet. Selain daripada mampu untuk menurunkan berat badan, ia juga dapat menjadikan badan anda sihat dan lebih bertenaga.

 

Bina lean Muscle

Makan Pisang Bukan Saja Boleh Buat Anda Sado, Tapi Boleh Juga…

 

Jika selepas latihan, anda merasa seperti otot anda sakit-atau tidak berkembang dengan cepat, mungkin anda tidak mendapat cukup magnesium dalam diet anda. Sumber magnesium yang baik, pisang boleh membantu  anda merenggangkan kecederaan otot. Satu cara yang menyeronokkan untuk mendapatkan magnesium yag terdapat dalam pisang adalah, membuat teh pisang. Hanya rebus air, potong kedua ujung pisang (masih dalam kulitnya) dan rebus selama 7-10 minit. Kemudian tapis dan minum sebelum tidur.

 

Bahagia seperti seorang bayi

IKLAN

Makan Pisang Bukan Saja Boleh Buat Anda Sado, Tapi Boleh Juga…

 

Jika anda perasan, pisang yang berbentuk melengkung seperti senyuman  mengandungi vitamin B9, aka folat, nutrien yang boleh melawan kemurungan dengan meningkatkan substrat yang mempunyai sifat antidepresan. Dalam erti kata lain, ia membantu serotonin, bahan kimia yang baik, memasuki otak dengan lebih cepat. Kajian telah menunjukkan peningkatan kekurangan folat dalam 50% pesakit dengan kemurungan, dan beberapa doktor mengesyorkan peningkatan pengambilan folat jika anda mengambil anti-depresan, untuk meningkatkan kesannya.

 

Akan kurang rasa stress

IKLAN

Makan Pisang Bukan Saja Boleh Buat Anda Sado, Tapi Boleh Juga…

Selain meningkatkan B9, pisang juga mempunyai tryptophan, pendahuluan untuk serotonin. Sserotonin mungkin merupakan otak otak yang paling penting kerana adalah anti-depresan semula jadi dan boleh merawat, kebimbangan dan insomnia, serta penyakit murung yang lain seperti keletihan, kerengsaan, pergolakan, kemarahan, dan pencerobohan. Pisang juga mempunyai norepinephrine, yang boleh membantu mengawal tekanan. Mereka adalah cara optimum, semulajadi, makanan sebenar untuk menggalakkan perasaan positif dan membantu mencegah kemurungan.

 

Tidur dengan lebih tenang

Makan Pisang Bukan Saja Boleh Buat Anda Sado, Tapi Boleh Juga…

IKLAN

Pernah tak anda berhadapan dengan kesukaran untuk tidur? Ini kerana pola tidur anda tidak menentu menjadikan salah satu faktor adalah cara anda bersenam. Pisang boleh membantu anda untuk tidur dengan lena kerana ia bertindak untuk pemulihan dalam kulit. Ia adalah pendahuluan untuk melatonin, yang menggalakkan kelonggaran dan membantu mengawal tidur.

 

 

Lemak akan mula terbakar

Makan Pisang Bukan Saja Boleh Buat Anda Sado, Tapi Boleh Juga…

 

Pisang mempunyai 12 mg choline, vitamin B yang mengandungi lemak yang bertindak secara langsung pada gen yang menyebabkan penyimpanan lemak di dalam perut. Anda juga boleh menemui daging tanpa lemak, makanan laut dan sayur-mayur kolard. Jadi lemak akan mudah terbakar.

Gentleman semua dah baca MASKULIN?
Jangan ketinggalan sebab download dekat seeNI je senang.

KLIK DI SEENI