Vitamin C memang bagus untuk dapatkan kulit yang cantik dan sihat. Selain mengambil vitamin C daripada sumber semula jadi, banyak juga pil vitamin C yang dijual di pasaran.

Jika konsisten mengambilnya pasti ada kebaikan yang bakal anda peroleh dengan pengambilan vitamin C ini. Seorang pengguna bernama Ika Mat Bakhir berkongsi kebaikan yang diperolehnya apabila mengamalkan vitamin C setiap hari.

Bukan sahaja miliki kulit yang sihat dan cantik, ada banyak lagi kebaikan vitamin C yang telah dikongsikannya. Malah pengambilan vitamin C juga dapat mengatasi pelbagai masalah pada kulit anda. Semoga perkongsian ini bermanfaat.

BACA: Kalau Nak Vitamin C Beri Manfaat Untuk Anda, Elok Amalkan 3 Tip Ini!

VITAMIN C : BENDA WAJIB AKU MAKAN SETIAP HARI

Haaaaa.. ni sis cakap wajib tapi untuk sis laa. Wajib sebab sis dh rasaaa berkesan nyaa vitamin c ni haa. Bende kecik molekkk jeee tapi berkesan tahap hyper. Selaen petua2 sis yang sememangnya jadi amalan harian, sis turut amalkan pemakanan sehat. Chewahhhh. Tak ler tipuu jeee. Aku makan baham belaka kalah rimau. Haahahhaha. Sis makan VITAMIN C setiap hari 1000MG okay. WAJIB SIS MAKAN. Tak makan sehari rasa terus eyhh hodohnya aku. Padahal memang tak lawa mana pon. Manis nyaa adaaaaa. Choiii kau carut sis hodoh, hodoh lagi kau. Haha.. ni sis share kebaikan vit c yg jadi pada sis :

IKLAN

1. Kulit muka makin lama makin helokkk merecikkkkkkk
2. Pori2 dulu besar bak lobang hidong zabedah kini kecik moliukk
3. Jerawat makin takdok smp tahap tumbuh seketoi jeeeee
4. Parut makin pudar
5. Kulit jadi makin cerah
6. Susah nak kene demam kura2 demam kepialu mahupun demam kunyit
7. Gusi takde darah2 kalau gosok gigi..kalau tak dulu mesti macam puntianak harum sundal petang senja time gosok gigi
8. Langsung takde stretch mark kat perot licin sajoo sepanjang preggy
9. Kulit anak cantekkkk bersih (kalau makpak nye memang genetik hitam2 si tampuk manggis jangan lah berangan anak jadi putih2 melati merah2 jelita pulakkkk)
10. Masalah kulit kering takde maybe sebab makan vit c sis minum air paling kurang 3liter okayyyy
11. Kuku jd kilat2 je tak senang patah padahal sis spesies gigit kuku
12. Kulit hilang kusam dan rasa anjal jeee
13. Anak lahir susah nak kene parut (ruam susu kene jap je dua hari ilang,kene gigit nyamuk xde tinggal parut)
14. Tumit pecah dah xde
15. Luka cepat baik (ni haaa memang cepat tak kesah luka apa,luka bersalin cepat baek parut takde mcm xpenah beranak jee jadi. Hehhehehe.)

So sesapa yg pm sis tanya sis pakai vitamin c apa, sis makan apa sahajaaaa brand janji tepek kat situ 1000MG. sis dulu hodoh jeee entah macam mana naseb baek pulak aku boleh berlaki, hahahaha.. korang yang duk review make up sana sini tuuu bujang sampai ke tuaa jee. hahahhahhah.. tp bukanlah semata2 amal vitc. Sis cuba jugak amal petua2 sis untuk kulit sehat. Kay bawah ni sis share tepek gambar vitamin c yang sis guna. Explaination kat gambarr naaa.

IKLAN

BACA: Beberapa Jenis Vitamin C Yang Terdapat Di Pasaran & Kebaikannya Untuk Anda

Ni kalau hujung bulan beli ni haaaa sebab murahh. Hahah. X kesah lah janji berkesan. Kat Watsons ado. Kat Guardion adooo..

IKLAN

Ni pon harga mampuu milikkk ahhh tapi untuk org kedekut mcm akuuu rasa mahaiiii dohh. Hahaha.

Ni time awal bulan sebab sah2 bergaji n berduit kan. Aku awal2 carik ni dolu laaa sebab vitc dia 1000mg. Haaaa.. seller dianz apaaa lagi bolehaa amek sis buat testiii. Chewahhh. Hahaa.